Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Sedef hastalığının tedavisi nedir?

Kırmızı ve kuru lekeler şeklinde ciltte oluşan bazen acı veren bir cilt hastalığı olan sedef hastalığı hakkında sıkça sorulan soruları sizler için yanıtladık.

Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Sedef hastalığının tedavisi nedir?

Kırmızı ve kuru olan, bazen acı verebilmektedir. Tedavisi uzun dönemlerde sürebilen buhastalık aynı zamanda insan yaşamında defalarca tekrarlayabilen iyileşme gösterirken hastalık bir anda kötü bir hal de olabilmektedir. Sedef hastalığının tedavisindeki temel amaç, cilt hücrelerinin azaltmaktır. her ne kadar tedavisi netlik kazanmasa bile uygulanan tedavilerin sonucu başarı kazanmaktadır. sedef hastalığını tetikleyen unsurlar arasında reçetesiz krem kullanımı, doğal güneş ışığına maruz kalmak sedefi tetikleyen unsurlar arasındadır. 

sedef hastalığı

Sedef hastalığının nedenleri nelerdir?

Her ne kadar hastalığın nedeni belli olmasa bile vücuttaki hücrelerin bağışıklık sistemi ile alakalı olduğu bilinmektedir.  

Sedef hastalığı klıtsal mıdır?

Sedef hastalığı bazen karşımıza kalıtsal bir özellik olarak çıkabilimektedir. Bu nedenler aile geçmişinde sedef hastalığı varsa sizde de görülme olasığı olabilmektedir. 

Kötü alışkanlıklar sedef hastalığına neden olur mu?

Kötü alışkanlıklar sigara ve alkol başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olabilmektedir. Bu hastalıklar arasında sedef hastalığı da yer almaktadır. sedef hastalığının tedavisinde başarılı bir sonuç elde edebilmek için sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız.

Stres sedef hastalığına neden olur mu?

Günlük yaşamın hengamesinden, iş stresi, ailevi sorunlar veya çok fazla kaygılı olmak birçok hastalığa neden olmaktadır. Bu hastalıklar arasında sedef hastalığıda yer alamaktadır. Bir çok hastalığa neden olan stresten olabildiğince uzak durmalısınız.

SEDEF HASTALIĞININ TEDAVİSİ NEDİR?

Sederf hastalığının tedavisindeki amaç cilt hücrelerindeki büyüme hızını yavaşlatmaktır. Bu noktada ciltte iltihabı önlemek amaçlı önlemler alınır ve lokal bir tedavi uygulanmaktadır. Yapılan tedavinin aşamalı 3 aşamadan oluşmaktadır;

1)Lokal Tedavi: Genellikle sedef hasalığının orta ve iler aşamasında olanlar için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu noktada ilaçların cilde uygulanması ile yapılmaktadır. Cilde vitamin D takviyesi ve cildi nemlendirmeye yönelik işlemler yapılmaktadır.

2) Hafif Tedavi: Tedavinin bu aşamasında cilde ultraviyole ışık yansıtılır. Doğal bir güneş ışığıymış gibi sedef hastalığı kontrol altına alınmaya çalışılır.

3) İlaçlar: Doktorunuz tarafından vücut direncini arttırmaya yönelik verilen ilaçlardır. Bu ilaçlar reçete ile kullanılmaktadır ve kullanılan ilaçlar kuvvetli olacağı için ilaç kullanım aşamasında bir takım yan etkiler olabilmektedir.

 

 

 

 

Yorumlar 1 yorum