Selülitlere hangi bitkisel yağlar iyi geliyor?

Onlarca bitkiye hayat veren toprağın gücünden yararlanmayı biliyor musunuz? Defne, biberiye, mersin yaprağı, portakal gibi bitki özleri ve yağlarıyla selülitleri yok ediyoruz.

Selülitlere hangi bitkisel yağlar iyi geliyor?

Tam denize girme mevsiminin yaklaştığı bu zamanlarda derideki 'portakal kabuğu' görünümünden dolayı mayo ve bikini giyemeyen kadınlara bir kurtarıcı geldi. Asyalı kadınların güzelik için kullandığı  bitki özleri, selülitli cilde düzenli uygulandığında pürüzsüzleşme sağlanıyor, aynı zamanda hücre de yenileniyor. Dolaşımı hızlandıran, kılcal damarları harekete geçiren yöntemle en önemlisi dokular  sıkılaşıyor.

"Zayıflayınca bedenim sarkar" korkusunda olan birçok kadın için, sıkılaştırma özelliği nedeniyle rağbet görüyor. Herbalist Volkan Kurt, doğada dolaşımı hızlandıran bazı bitkiler, sarkma endişesini taşıyan kadınlara bu doğal yolu anlatıyor:

"Yüz, el, tırnak, saç, ayak ve tüm vücut bakımına yönelik çok sayıda bitki, güzelliğe fayda sağlamaya yönelik işleniyor. Toprağın gücünden keşfedilenler bunlarla sınırlı değil.  Son zamanlarda selülit ve çatlak gideren  doğal yağlar  bu önemli sorunla baş ediyor. : Doğal yağlar, sadece incelmek için değil bir çok durumda faydalı. Örneğin buğday ve kayısı yağı hücre yeniliyor." 

Yıllardır bitkisel sağlık ve  güzellik üzerinde çalışan Herbalist Volkan Kurt, selülitlerin şifalı bitkilerin özleriyle giderilebileceğini söylüyor. Çiçeklerden, köklerden veya   yapraklardan  elde edilen özler ve yağlar bu anlamda mucize yaratıyor.

Doğal ve bitkisel bakıma çözüm getiren bitkileri işleyen  Herbalium Bitki Merkezi'nin kurucusu olan Kurt, her gün çok sayıda kadından telefon aldıklarını belirtiyor: "Biz sadece hengi bitkiyle hangi vücut kusurunun gidereliceğine yönelik yolları bulmanın yanı sıra, bitkisel danışmanlık da veriyoruz. Bize gelen telefonlardan anlaşıyor ki, insanlar doğal ürünleri sadece benimsemekle kalmayıp, bu yöntemleri uzmanlara  sorarak kullanma bilinci de  kazandılar. Asyalı kadınların da güzellik için kullandığı doğal bitki özleri ve yağları her yaşın sorununu çözüyor. Tercihte yaş yelpazesi çok geniş  14-17 aralığındaki  kilo sorunu olan ergen gençler de kullanıyor..  17-40 yaş ve 40-65 yaş skalasındakiler de...  Bölgesel kilo ve selülit sorunu her yaştan insan olumlu sonuçlar alıyor."

Yağları nasıl saklamalı?

Doğal özellikteki yağların bölgeye sürüldüğünde oradaki yağ keseciklerinin parçalandığını ve idrarla vücuttan atıldığını anlatıyor. "Her akşam selülitli ciltlere veya yağ toplanmış bölgelere bu yağla masaj yaparak ovalayın. Bir süre sonra  farkı göreceksiniz. Bu doğal selülit gidericinin içinde biberiye, mersin, portakal ve defne  gibi  bitkiler bulunuyor. Dolaşım hızlanıyor, kılcal damarlar harekete geçiyor ve dokular  sıkılaşıyor."

Kızıltoprak'ta 'Modern Aktar' olarak tanınan uzman Kurt'un verdiği bilgilere göre, bitkisel yağlar bilinçsiz olarak alınıp, cilt üzerinde direkt  kullanılmamalı. Çünkü oldukça yoğun haldeler. Onları yardımcı yağlarla  inceltmek gerekiyor. Dolayısıyla, "Şu yağ, bu işe yararmış, gidip alıp kullanayım" gibi bir davranışın yanlışlığını vurguluyor. Sadece uzmanların gerçekleştirdiği doğal karışımların fayda sağlayacağını belirtiyor. 

Özel bitki uzmanlarının danışmanlığında hazırlanan doğal selülit ve masaj yağları testlerden geçirilmiş birtakım çalışmaların ürünü. İçeriğindeki aynı zamanda bulunan saf bitki özleri sayesinde cilde sıkı, sağlıklı ve  parlak bir görünüm de kazandırıyor, besliyor ve nemlendiriyor. Mineral, vitamin ve protein depoları olan bu yağları korumak da önemli. Serin yerde  saklamak, ışıktan ve ısıdan korumak gerekiyor.

Detaylı bilgi için Herbalium Bitki Merkezi'ni arayabilirsiniz.

Yorumlar