Serbest çalışanların yapması gerekenler nelerdir?

Memur hayatından ve düzenli ofis ortamında çalışmayı sevmeyenler! Bu haber tam size göre ofis ortamından sıkılıyorsanız sizin için 6 önerimiz var!

Serbest çalışanların yapması gerekenler nelerdir?

 

Ofis ortamına bağlı kalmak istemiyor, sabit maaşa iş yapmak istemeyenler için serbest çalışanlara özel 6 önerimiz var! Her ne kadar Ülkemizde serbest çalışma yaygınlığı yeni yeni artış gösterse de kapalı ofis ortamında çalışmak istemeyen ya da ek gelir olarak başka bir iş daha yapan kişi sayısı oldukça fazladır.

Genellikle serbest çalışanlar denince akla gelen ilk meslekler reklam ve internet, metin yazarları gibi iletişim sektörü gelmektedir.

Sizler için serbest çalışma hakkında bazi önerilierimiz olacak bu öneriler arasında ilk olarak kendinize sağlam bir hedef oluşturmanız gerekmektedir; Oturup bir plan yapın ve hangi saat dilimleri arasında çalışmak için verimli olabileceğini düşündüğünüz saatleri belirleyin. Ardından alanınızı tercih edin hangi alanda başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız o alana yönelmelisiniz, ofis ortamında mı yoksa dışarıda ya da ev de mi daha iyi çalışıyorsunuz bunlara bir karar vererek elinizden geldiğince yaptığınız plana sağdık kalın...

serbest çalışanlar için 5 öneri

Kendinize bir miktar belirleyin; İstediğiniz gelire sahip olmak için iş sürekliliğine ihtiyacınız var ve bu süreci olabildiğince iş ağının içerisinde serbest çalışanlarının olduğu bir ortam olmasına özen göstermelisiniz. 

Her ne kadar düzenli bir maaş, ofis ortamı tercih etmeseniz bile kafanızda fiyat belirleyip araştırma yapın; Düzenli bir çalışma ortamı istemiyor olsanız bile serbest çalışmak için kafanızda aylık kazanmak istediğiniz bir tutar belirleyin ve bu tutarın altına düşmemeye özen gösterin. Bunun içinde çalışmak istediğiniz serbest çalışma ağlarında fiyat araştırması yapın.

 

Serbest çalışma ortamınızda dikkat etmeniz gereken en önemli şey sağlık; Serbest çalışma alanında çalışırken gece geç saatlere kadar çalışma saatleri yüzünden uykusuz kalmak, sürekli abur cubur tüketimi gibi sağlığınıza zarar verecek davranışlardan kaçının. Unutmayın ki sağlığınıza dikkat ettikçe  kndinizi daha iyi hissedecek ve motivasyonunuzda artacaktır.

Serbest çalışmanın en önemli noktası kendinize sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmaktır; çalışma ortamınızı kendi göz zevkinize göre dizayn edin, rahat edebileceğiniz konforu oluşturun bu sizin motivasyonunuzu bir üst seviyeye çıkartacaktır.

 

 

 

 

 

Yorumlar