Seyahette cilt bakımı nasıl yapılır? Seyehatte cilt bakımı önerileri nelerdir?

Cilt bakımı oldukça önemlidir. Günlük yaşantınızda olduğu gibi seyehate çıktığınız zaman da cilt bakım rutinlerinize dikkat etmenizi öneriyoruz.

Seyahette cilt bakımı nasıl yapılır? Seyehatte cilt bakımı önerileri nelerdir?

Cilt bakımı günlük yaşantınızda dikkat ettiğiniz kadar seyehatte de cilt bakım rutinlerinize devam etmeniz gerekmektedir. Tabikide günlük yaşantınızdaki gibi yoğun bir bakım yapmanıza ve yanınızda bakım çantasından oluşan koca bir çanta taşımanıza gerek yok fakat cilt tipinize uygun olan temel ürünleri yanınıza almanızda fayda var!

Nemlendirici

Yola çıkmadan önce cildinizi nemlendirmede fayda var ve tatilde yanınızda mutlaka olması gereken bakım ürünlerinden bir tanesidir. Tatilde cildinizi çok makyaj yaparak yormayacağınız için yüzünüze nemlendirerek hafif bir allıkla doğallığınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca seyehatiniz uçak olacaksa bir gün öncesinden cildinizi nemlendirmelisiniz. Bunun nedeni ise hava basıncı kalp basıncının dehidrasyon etkilerine maruz kalacağı için yüzünüze uygulayacağınız nemlendirici cildinizin nemini arttıracaktır.

seyehatte cilt bakım rutini nasıl olmalıdır

Saçlar nasıl olmalı?

Seyehatte yanınıza mutlaka saç bakım ürününüzü ve şampuanınıza almanızı öneriyoruz. Çünkü yol boyunca veya gittiğiniz yerin şartları saçlarınıza iyi gelmeyebilr böylelikle saçlarınızın yapısının bozulmaması için bir kaç saç bakım ürünlerinizin tatil boyunu yanınızda taşımanızı öneriyoruz.

Ayak bakımı nasıl olmalı?

Kişisek bakımın en önemli noktalarından bir tanesi olan ayak bakımı seyehate çıkmadan önce mutlaka pedikür yaptırmanızı öneriyoruz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise her gün ayaklarınızı ılık su da sabunlu su ile yıkayın ve daha sonra soğuk suyla durulamanızı öneriyoruz. 

El bakımı nasıl olmalı?

Eğerki gerçekleştireceğiniz seyehat soğu havalar yani kış mevsimlerine denk geliyorsa eldivensiz mutlaka dışarı çıkmayın! Bu mevsimlerde kar veya anlık yağmurlara denk gelebilirsiniz. Eliminizin üzerinde kalan damlalar ellerinizin çatlamasına neden olabilir. Ellerinize 2 hafta aralıklarda peeling yapmalısınız. Ellerinizi her yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirici krem yardımı ile nemlendirmenizi tavsiye ediyoruz. 

 

Yorumlar