Stresle başa çıkmanın yolları...

Gün içinde kendinizi haddinden fazla endişeli hissediyorsanız bunu yönetmek için yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerekebilir!

Stresle başa çıkmanın yolları...

Çağımızın hastalığı stres! Bir çoğumuz iş hayatında, sosyal hayatında veya özel hayatında fazlasıyla stresli birer yaşam sürdürüyoruz. Peki stresle başa çıkmanın bir yolu yok mu? Elbette var. İşte sizler için hazırladığımız önerilerimiz...

Egzersiz yapın

Vücudunuzun stres hormonlarını düzenleyebilmesi için endorfin ve diğer yararlı kimyasalları salgılaması gerekir. Bunun en iyi yolu ise egzersiz yapmaktır. Düzenli olarak egzersiz yaparak stresinizi azaltabilirsiniz.

İyi uyuyun

Her gece genellikle 7 ila 8 saat arasında uyumaya özen gösterin. Bu uykunun fazla olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kaliteli uykuyu elde edebilmek için vücudunuza bu zamanı vermeniz gerekir.

Güzel uyanın

Uyandığınızda meditasyon yapmak ve hafif müzikler dinleyerek güne adapte olmak sizi rahatlatmanın en iyi yollarından biridir. Güne sakin başlamanızı ve bitirmenizi sağlar.

Sağlıklı beslenin

Sağlıklı beslenmek psikolojiniz üzerinde sandığınızdan çok daha etkilidir. Anksiyete ve panik atağı tetikleyebilecek alkol ve kafeinden özellikle uzak durmanız gerekmektedir.

Yorumlar