Sütlaç nasıl yapılır? Ev yapımı sütlaç tarifi ve yapılışı...

Sütlü tatlı seviyorsanız bu lezzete bayılacaksınız! Ev yapımı sütlaç tarifi, yapılışı ve püf noktalarını sizler için derledik...

Sütlaç nasıl yapılır? Ev yapımı sütlaç tarifi ve yapılışı...

Kan şekerimiz düştüğü zamanlarda hafif bir tatlı ile geçiştirebiliriz. Sütlü tatlılar böyle durumlar için oldukça ideal. Bugün sizler için ev yapımı, lezzetli sütlaç tarifi hazırladık! Mutlaka deneyin, hem hafif, hem sağlıklı hem de lezzetli ev yapımı sütlaça bayılacaksınız...

 

Malzemeler:

5 su bardağı soğuk süt
5 su bardağı su
3/4 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu (1 su bardağı süt ile karıştırılacak)
1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:

Bol suda yıkadığınız pirinçleri geniş bir tencereye alın. Su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar kaynattıktan sonra soğuk sütü ekleyin. Aralarda karıştırarak kaynamaya bırakın.

Küçük bir kaseye aldığınız pirinç ununu soğuk süt ilavesiyle ezerek pürüzsüz bir hale getirin. Pirinç unu karışımını azar azar ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

Toz şekeri ilave edip kısa bir süre kaynattığınız sütlacı servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırdığınız sütlaçların üzerine tarçın serpip soğuk olarak servis edin.

Yorumlar