Takma kirpik nasıl takılır? Takma kirpik uygulamanın püf noktaları nelerdir?

Özel gecelerinizde gece makyajınızı en belirgin kılan şey takma kirpiktir! Takma kirpik takarken sizler için hazırladığımız püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Takma kirpik nasıl takılır? Takma kirpik uygulamanın püf noktaları nelerdir?

Partnerinizle veya kız kıza özel bir akşam geçirmek için o geceye özel yapacağınız gece makyajınızı mükemmel kılan makyaj adımlarından bir tanesi de takma kirpiktir takma kirpik gözlerinizi ön plana çıkarır ve daha vurgulu hacimli kirpik görünümü katar. Her ne kadar takma kirpik zor bir işlem gibi görünsede sizler için takma kirpiğin uygulamasında püf noktaları derledik...

İlk önce göz makyajı

Takma kirpiği takma işlemine başlamadan önce o gece için tercih ettiğiniz dumanlı bir göz makyajı veya tercihinize göre sadece kirpiklerin ön planda olacağı bir makyaj tercih edecekseniz ten renginde veya nude tonlarında bir göz makyajı yapabilirsiniz.

Göz boyutunuzu belirleyin

Genellikle kozmetik dükkanlarında satılan takma kirpikler standart olduğu için göz yapınıza göre kullanmak istediğiniz takma kirpiklerinizin boyutunu ayarlayın. Takma kirğinizi göz pınarınıza göre ayarlarken göz pınarınızdan yarım cm keserek belirleyin.

Yapıştırma aşaması

En önemli aşaması olan kirpiği yapıştırmanın iki aşaması vardır. Dilerseniz yapıştırıcınızı göz kapağınıza uygulayıp üstüne takma kirpiğinizi yapıştırabilirsiniz. Veya göz kapağınıza yapıştırmaktan korkuyorsanız takma kirpiğinize de yapıştırıcınızı sürebilirsiniz. Ardından takma kirpiğinizi bir cımbız yardımıyla göz kapağınıza iyice yerleştirin. Daha doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız. takma kirpiğinizi göz pınarınızdan yarım cm kadar boş bırakıp takabilirsiniz.

Takma kirpik nasıl çıkarılmalıdır?

Çok korkulan bir aşama olsa bile aslında en kolay şey takma kirpiği çıkarmaktır. Göz boyutunuzdaki pamuğa yağ bazlı bir makyaj temizleme suyu dökerek gözlerinizin üstünde bir kaç saniye bekletin ve biraz bastırın. Bu işlemden sonra cımbız ile takma kirpiğinizin çok kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

 

Yorumlar