Tavuk şinitzel nasıl yapılır?

Bugün yemek tariflerimiz arasında sizler için hazırladığımız 'Tavuk şinitzel' tarifini derledik. Arada Fast Food bizimde hakkımız öyle değil mi?

Tavuk şinitzel nasıl yapılır?

 

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasında hiç beklemediğiniz bir tarifle karşınızdayız. Bugün arada kaçamak yaptığınız tavuk şinizel nasıl yapılır tarifini derledik. Dışarıda restoranlarda, kafelerde yaptığınız bu kaçamak lezzeti evinizde yapabilmeniz için tarifiniz sizler için sıraladık..

MALZEMELER:

-4 Adet tavuk göğüs fileto,

-2 yumurta1 su bardağı un,

-2 su bardağı ekmek kırıntısı,

-TuzTaze çekilmiş karabiber,

-Kızartma yağı.

 Yapılış aşaması:Tavuk şinitzel yapımı için tavuk göğüslerini döverek inceltelim. Önce her iki yüzünü tuzlayalım daha sonra her iki yüzüne karabiber sürelim. Yumurtaları iyice çırpalım.

Geniş bir tabağa un koyalım. Diğer bir geniş kabada ekmek kırıntılarını koyalım. Bir tavaya yağ koyalım ve yağı orta ateşte kızdıralım.

Yağ kızarken tavuk göğüslerini sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa güzelce bulayalım. Yağ yeteri kadar kızınca tavukların her bir tarafı altın sarısı rengi olana kadar kızartalım. Eğer şinitzel çok çabuk kahverengileşiyorsa yağ çok kızgın demektir. O zaman ocağımızı kısalım.

Kızartma işi bitince fazla yağlarını aldırmak için kağıt havlu yerleştirilmiş servis tabağına alalım. Afiyet olsun...

Yorumlar