Toksik ilişki nedir? Toksik ilişkilerden kurtulmanın yolları nelerdir?

Sizi bir şekilde kısıtlayan ve özel alanıza saygı duymayan insan ilişkilerinize dikkat! Sadece sevgiliniz değil aileniz ve arkadaşlarınız da bu ilişkiye dahil!

Toksik ilişki nedir? Toksik ilişkilerden kurtulmanın yolları nelerdir?

Yaşamda sizi bir şekilde kötü hissetmenize neden olan, özel alanınıza saygı duymayan ve sürekli olarak mutsuz hissettiren arkadaşlarınız, sevgiliniz, aileniz... Ne yazık ki hepsi toksik ilişkiye dahil olmaktadır.

Aileniz, sevgiliniz veya arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkiler birbirinden farklı olabilir ancak, genel anlamda sürekli olarak size karşı dominat olmakla beraber, sürekli olarak hayatınızda egemenlik kurmaya çalışıyorsa sizi bir nevi duygusal olarak manipülasyon yapmaktadır ve bunu yapmaktan asla ve asla çekinmezler bu noktada bu ilişkiler zamanla sizi bunaltabilir hatta tükenmenize neden olabilir.

 Ne yazık ki bu ilişkilerde konuşarak bir şeylerin yoluna sokmak oldukça zordur. Bu noktada ne yapmayı düşünüyorsunuz? İşte size zarar veren, sizi yıpratan bu ilişklerden kurtulmanın yolları...

İlişkinin sizin için ne kadar önemli olduğuna karar verin!

İlk olarak bu yaşadığınız toksik ilişkinin sizin için ne kadar önemli olduğuna karar verin. Eğerki karşınızdaki sevgilinizse belki bir nevi bitirebilirsiniz fakat söz konusu annenizse bu kolayca kestirip atabileceğiniz bir durum söz konusu olamaz. Ya da söz konusu eğerki patronunuzsa kolay bir şekilde işi bırakıp kurtulabileceğiniz anlamında da gelmez aksi takdirde işsiz kalıp maddi sıkıntılar çekeilirsiniz. Bu noktada bu ilişkinin bağlılık derecesinin ne ölçüde olduğuna karar vermeniz gerekmektedir.

Bu ilişki ne kadar devam edecek?

Size oldukça zarar veren bu ilişkinin süreç aralığını hesaplamalısınız. Eğerki Söz konusu ailenizse ailenizin ziyaret edeceğiniz ve beraber geçireceğiniz vakti kendinize itiraf edin ve bunun bir süreç olacağını kendinize hatırlatın. Aynı şekilde iş yerinde patronunuz veya iş arkadaşlarınız için de geçerli olacaktır. eğerki maddi imkansızlıklar nedeni ile işten ayrılma gibi bir durumunuz söz konusu değilse  iş yerinde ne kadar çalışmanız gerektiğini ve iş yerinden en kısa sürede ne zaman ayrılabileceğinizi hesapyalayabilirsiniz. Eeee ne demişler sayılı gün çabuk geçermiş.

Kendinizi rahatlatın!

He ne kadar hayatınızdan toksik ilişki yaşadığınız kişileri her zaman çıkarmak mümkün olmasa bile bu duruma maruz kalmak yerine zihninizi rahatlatabilecek sizi sakinleştirebilecek şeylere hayatınızda yer verebilirsiniz. Mesela meditasyon  veya nefes egzersizleri tam size göre! Hatta mümkünse özellikle sizi yoracak bedensel sporlara yönelmenizi öneriyoruz. Bu ilişkilerden tam anlamıyla kurtulamayabilirsiniz ama kendinizi rahatlatarak bu ilişkilerin hayatınızda size zarar vermesine izin vermeyin o yüzden kendinizi rahatlatmalısınız.

Yorumlar