Toksinlerden arınıp sağlıklı bir başlangıç yapıyoruz. İşte 10 kolay detoks tarifi

Toksinlerden arınıp sağlıklı bir başlangıç yapıyoruz. Sizlere 10 kolay detoks tarifi aktarıyoruz.

Toksinlerden arınıp sağlıklı bir başlangıç yapıyoruz. İşte 10 kolay detoks tarifi

Yaz yaklaşıyor yaklaşıyor dedik ve yazın içerisinde kendimizi bulduk. Vücutlarımızı hem sağlıklı kılmak, hem de toksinlerden arındırmak için 10 kolay detoks tarifini sizler için araştırdık. Farklı farklı faydaları olan meyvelerin ve sebzelerin bulunduğu bu detoks suları oldukça lezzetli ve sağlıklı. Gelin bu detoks sularının tarifi hep birlikte not edelim.

FRANBUAZ ELMA DETOKSU

Malzemeler: 1 sürahi su, 100 gram frambuaz, 1 adet elma, 1 adet salatalık ve 1 adet limon

Elma ve salatalığı dilimleyerek suya atın. Üzerine frambuazı ve limon dilimlerini ekleyin. 3 saat beklettikten sonra afiyetle için. Gün boyunca susadığınızda elinizi bu içeceğe götürmeyi alışkanlık edinin. Çünkü temizleyici etkisiyle kendinizi arınmış hissedeceksiniz. 

AVOKADO ISPANAK DETOKSU

Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 adet salatalık, 1 adet avokado, 4 yaprak ıspanak, 5 yaprak nane
Tüm yeşillikleri blenderdan geçirin. Suyu blenderın içine ekleyin ve tekrar karıştırın. Üzerine parçalanmış ceviz ya da badem serpin. Arzu ederseniz 1 çay kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin. Bu detokstan adeta sağlık fışkırıyor diyebiliriz. 

LİME VE LİMON DETOKSU

Malzemeler: 1 adet greyfurt, 1 adet lime, 1 limon ve 1 sürahi su

Greyfurt, lime ve limonu dilimler halinde kesin. 1 sürahi suya ekleyin. Dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyin. 3 saat beklettikten sonra afiyetle için.

SALATALIK VE NANE DETOKSU

Malzemeler: 300 ml. su, 1 adet salatalık, 1 adet limon ve 10 adet nane yaprağı

Salatalığı ve limonu küp küp kesin ve suya atın. 10 adet nane yaprağını yıkayıp hazırladığınız karışıma ekleyin. 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün bu karışımı dilerseniz tek seferde için, dilerseniz de aralıklarla tüketin. Salatalık ve limonları da yiyebilirsiniz. 

NAR ANANAS DETOKSU

Malzemeler: Yarım limon, 1 adet nar, 1 bardak ananas, 300 ml. su, 1 çay kaşığı zencefil

Limonun suyunu sıkıp suya ekleyin. Üzerine rendelediğiniz narı ekleyin. Bir bardak olacak şekilde küp haline getirdiğiniz ananası blenderdan geçirip karışıma ekleyin. Son olarak zencefili ekleyip hepsini blenderdan geçirin. 2 saat bekledikten sonra afiyetle için.

SIVI ISPANAK DETOKSU

Malzemeler: 3 su bardağı ıspanak yaprağı, 1 adet salatalık, yarım limon, 5 yaprak nane, yarım su bardağı maydanoz, 1 sürahi su

Ispanak, salatalık, nane ve maydanozu blenderdan geçirin. 1 sürahi suyla karıştırıp tekrar blenderla karıştırın. Son olarak yarım limonu dilimleyip suya ekleyin. 3 saat bekledikten sonra gün boyunca için.

TURUNCU DETOKS

Malzemeler: 1 adet portakal, 1 adet havuç, 2 elma, 1 armut

Portakal, havuç, elma ve armutu parçalara ayırıp blenderdan geçirin. Ardından vakit geçmeden bardağa döktüğünüz karışımı için. Hem tadına hem görüntüsüne hem de sağlığınız açısından size kattıklarına bayılacaksınız. 

NAR ELMA DETOKSU

Malzemeler: 1 adet nar, 1 adet elma

Ayıkladığınız nar ve parçalara böldüğünüz elmayı blenderdan geçirin. Şimdiden afiyet olsun. 

LİMON NAR DETOKSU

Malzemeler: 1 adet lime, 1 adet limon, 3 adet nar, 5 yaprak nane

Öncelikle narın suyunu çıkarın. Bir sürahi suya nar suyunu ekleyin. Üzerine dilimlediğiniz lime ve limonu da ekleyin. Son olarak naneyle birlikte karıştırın. Yaklaşık 5 saat buzdolabında saklayın ve gün boyunca için. Kendinizi oldukça şanslı hissedeceksiniz! 

LİMON DETOKSU

1 sürahi suya dilimleyerek ekleyeceğiniz limonları 1 gün boyunca dolapta bekletin. Ertesi gün, gün boyunca için. Kendinizi baştan yaratıyormuş gibi hissedeceğinize eminiz. 

Yorumlar