Üç ofis çalışanı kadına 1 ayda 5 kiloya yakın kaybettiren egzersiz ve diyet programı

Üç ofis çalışanı kadın Clare, Victoria ve Florance... 12 haftalık egzersiz ve diyet programının 4 haftasını tamamladı. Sonuç 1 ayda 6 kilodan fazla kayıp.

Üç ofis çalışanı kadına 1 ayda 5 kiloya yakın kaybettiren egzersiz ve diyet programı

Bir ayda her şey olailir.

Yeni biriyle tanışabilir, aşık olabilir bir Yunan adasına hatta Tayland'a doğru yol almaya başlayabilirsiniz yada fiziksel ve zihinsel sağlığınız için uzun süreli değişiklikler yapabilirsiniz.

Ofis çalışanı üç kadın ikincisini seçtiler. Sağlıklı yaşamı seçip 12 haftalık vücut dönüşüm programına başladılar. 4 haftayı geride bırakan kadınların amaçları hem zindelik hem daha şekilli bir vücut hem de yenilenmek. 

Claire, Victoria ve Florence adlı kadınlar yeni yaşam tarzlarıyla yaşadıkları deneyimleri sosyal medyadan aktarmaya başladılar. İşte yaptıkları ve sonuçları...

CLARE SANDERSON: 39 yaşında editör. Ağırlık, kardiyo ve pilates ağırlı bir program uygulamaya başladı. 

Sıfırdan pişmiş yiyeceklerden oluşan bir beslenme programına başlayan Clare, ağırlık kaldırma konusunda da tecrübeliydi ve bu tecrübesi yeni yaşam tarzında avantaja dönüştü. Babasının profesyonel bir rugby oyuncusu olduğunu söyleyen Clare, genetik mirasının da büyük bir şans olduğunu söylüyor. Ağır egzersiz programları Clare'i zorlamasada beslenmede aynı derecede şanslı değildi. Programa başladıktan sonra canı kızartmalar ve daha fazla yemek yemek istemeye başladı. Kendini 'açgözlü' olarak tanımlayan Clare, yine de sağlıklı yiyeceklerle beslenme düzenini oluşturdu. Bunun için de bir beslenme uzmanından destek aldı. 

Temposu yüksek bir günde Clare kahvaltı için ev yapımı chia tohumlu ve protein tozlu puding yedi. Öğle yemeği için bir ton balığı ve mercimek salatası ve brokoli yedi. Humus ve salatalık da yada bir smootie atıştırmalık oldu. 

Küçük çocukları olan Clare eğer uykusuz bir gece geçirdiyse yediklerini kontrol etmekte zorlandığını da itiraf ediyor. Akşam geç saatlerde eve geldiğinde de açlıktan çıldırmış olduğunu söylüyor. 12 haftalık programın 4 haftasını tamamladığını ancak olmak istediği yerde olmadığını da itiraf ediyor Clare. Yine de başardıklarından gurur duyuyor.

4 haftanın sonunda Clare'in bel çevresi 81 santimetreden, 78 santimetreye indi. Vücudundaki yağ oranı ise yüzde 24.1'den yüzde 23.5'e düştü. Clare 4 haftada 72.5 kilogramdan 70 kilograma düşmeyi başardı. 

İşte Clare'deki değişim...

VICTORIA JOY: Müdür yardımcısı olarak çalışan Victoria 31 yaşında. Ağırlık çalışmaları ve yüksek proteinli diyet uygulamaya başladı. Victoria ilk 2 hafta form tutma programı uyguladı ve iki haftada bedeninin ne ile ne kadar başedebileceğini görmek istedi. Alyansıyla ağırlık çalışırken parmağında oluşan büyük yara sonrası işin ciddiyetini anladı. Takılarını çıkarıp ağırlıklara yüklendi. İki haftanın sonunda rutine alışan Victoria haftalık çalışma programını sırt ve göğüs, bacaklar ve omuzlar, kollar gibi üçe böldü. 20 kilogram başladığı ağırlık çalışmalarını 60 kilograma kadar çıkardı. Göğüs basıncı ise 4 kilodan 10 kiloya kadar yükseldi.

Beslenme programı da Victoria için zorlayıcı oldu. Daha önce sağlıklı beslenen kişilerin değişim hikayelerini okuyarak kendini yeni düzene adapte eden Victoria, ilk ay boyunca ıspanak, tavuk ve hindiden oluşan öğünler yemeyi tercih etti. Öğlenleri tavuk ve hindi yerine bazen de köfte yedi. Akşamları ise balık ve yeşiller öğünü oldu. Atıştırmalıklar için ise fındık ve yulaf tercih etti. Vücudunda büyük bir farklılık hissetmesede daha sıkı olmaktan memnun olduğunu anlatan Victoria, en büyük farkın ise şekersiz bir yaşamda olduğunu söylüyor. Victoria 4 haftada 77 kilodan, 72 kiloya düştü. Mide çapı ise 27 milimetreden 15 milimetreye indi.

FLORENCE MITCHEL: Stajyer yazar olarak çalışan Florence 22 yaşında ve ekibin en genç üyesi. Florence'ın programı da basit açık hava egzersizleri ve düşük yağlı bir diyetten oluşuyor. İlk hafta yaşadıklarını Florence 'Profesyonellerin bahsettiği yüksek endorfin denilen şeyin canlı kanıtı gibiydim' diyerek anlatıyor. Daha hızlı ve daha zorlu koşular yapmaya başladım. Artık daha fazla enerjim varmış gibi hissediyorum. Sabahları basit bir çörek yiyorum yada vegan bir yoğurtla granola. Öğle vakti ise sandviçler yerine sebze kızartması ve salata yiyorum. Yemeklerde pestolu makarna yerine ev yapımı köftleri tercih etti. 

Ancak 1 haftanın sonunda Florence şiddetli baş ağrısı çekmeye başladı. Günlük şeker alımını 100 gramdan 50 grama indiren Florence, sabahları bazen de öğlenleri şiddetli baş ağrısı nöbetleri yaşadığını söyledi. İki hafta sonunda ise ağrılarının azaldığını ve yeni rutine vücudunun alıştığını anlattı. Florence, egzersiz programından keyif aldığını ancak beslenme düzenini buna adapte etmenin zor olduğunu da itiraf ediyor. Özellikle de sosyal ortamlarda işi dengelemek gerçekten zorlayıcı. Çözüümü ise Florence partiler yerine arkadaşlarını eve davet etmekte bulmuş. Akşamları ise bazen kendini kontrol etmekte zorlanıyor. Kahve yerine yeşil çay da Florence için başka bir sınav oldu. 

Florence 4 haftada yüzde 32.9 olan vücut yağını yüzde 31.6'ya indirmeyi başardı. Florence 63 kilodan 59 kiloya inmeyi başardı. İşte Florence'ın değişimi.

 

Yorumlar