Ünlü aşçıların mutfak sırları nelerdir? Aşçılardan pratik bilgiler nelerdir?

Ünlü şeflerin nesilden nesile bıraktıkları püf noktaları vardır, işte bunları sizler için derledik...

Ünlü aşçıların mutfak sırları nelerdir? Aşçılardan pratik bilgiler nelerdir?

Yemek yapmayı bilmek bir sanattır ancak yemeği sevgi ile pişirdiğinizde lezzetli olduğunu görürsünüz. Lezzetli bir yemek pişirmek kolay değildir, yalnızca tarifleri bilmek yetmez, bazı küçük mutfak sırları lezzetli yemekler yaparken çok işimize yarayabilir. Ünlü mutfak şeflerinin kendilerine özel mutfak sırları vardır. Yemeklere lezzet katan bu ellerden çıkan püf noktaları sizler için derledik. 

Patatesleri, kızartma yağı olmadan sadece un ile fırınlayarak pişirin. Çıtır patatesleri daha kolay elde edeceksiniz.

Sebzeleri kaynar su veya soğuk suyun içine koyup koymayacağınızdan emin değilseniz, şu ipucunu da unutmayın: Yer altında yetişen sebzeler soğuk suya ihtiyaç duyar, zeminin üzerinde büyüyen sebzeler ise sıcak su ister.

Bir soğanı kesmek için önce ikiye bölün, ucu ve kökü kesip, yatay kesimler yapın sonra da uzunlamasına kesikler atın. Kesim miktarı, istenen küp boyutuna bağlıdır. Ve son olarak soğanı çapraz kesim yapın. Daha kolay soğan parçacıkları elde edersiniz.

Salatınızı daima tuz ekledikten diğer malzeme ve yağı ekleyin. Aksi halde, yağ tuzun tamamen çözülmesine izin vermez.

Yumuşak patates püresi pişirmek için, bıçak ucuna biraz süt ve biraz kabartma tozu ilave edin ve 2-3 dakika hızlıca karıştırın.

Tatlı hamur işleri için mükemmel hamurun sırrı basittir: Un ağırlığı şeker ağırlığına, yumurtanın ağırlığı ise tereyağının ağırlığına eşit olmalıdır.

Kızartma yağının yeterince sıcak olup olmadığını kontrol etmek için ahşap bir çubuk kullanın. Sopanın etrafında kabarcıklar görürseniz pişirmeye başlamanın vakti geldi demektir.

Yorumlar