Uykuda seks hastalığı nedir? Uykuda seks hastalığı sağlığa zararlı mıdır? Seksomnia nasıl önlenir?

Uykuda seks hastalığını daha önce hiç duydunuz mu? Cinsellik kadın ve erkeğin ihtiyaçları arasında olan bir şeyken bu hastalık duyanları şaşırtıyor!

Uykuda seks hastalığı nedir? Uykuda seks hastalığı sağlığa zararlı mıdır? Seksomnia nasıl  önlenir?

Uykuda seks yapma hastalığı tıp alanında ''Seksomnia'' olarak adlandırılmaktadır. Anlaşılacağı üzere kişinin uyku esnasında cinsel ilişkiye girmesidir ya da uyku esnasında mastürmasyon yapma isteği, partneriyle bilinçsizce cinsel ilişkiye girme isteği olarak da tanımlanabilir. Bu durumu uykuda seks yapma hastalığını uyur gezelikle de benzetebiliriz. Uyuzgezerlikte yaşanıldığı gibi uykuda konuşmak bu rahatsızlıkla benzeşmektedir.  Bu durum alkol kullanımına bağlı olarak da gelişmektedir. 

uykuda seks yapmak

Uykuda seks ne durumlarda orataya çıkmaktadır?

Uykuda seks hastalığı yapılan araştırmalara göre ayda bir defa kişinin cinsel ilişkiye girdiği saptanmıştır. Böyle bir rahatsızlığı olanlar genelliklegünlük yaşamında seks yapmaktansa uykuda seks yapmayı tercih etmektedir.

Uykuda sek rahatsızlığının önüne nasıl geçilebilir?

Bu rahatsızlığın önüne geçilebilmesi için yapılan araştırmalara bakıldığında herhangi br tedavisi bulunmamaktadır. Fakat yapılan tespitlere göre uyku bozukluğu ve strese bağlı olarak sinir tetikleyici birer unsurdur. Uykuda seks hastalığının tedavisi için kişilerin psikoanalitik terapilerden destek aldığı bilinmektedir.

Yorumlar