Uykusuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? Uyku düzenini kolaylaştıran yiyecekler...

Uyumak sizin için bir işkence mi? Belkide beslenme düzeninizde bir sıkıntı vardır. İşte sizi düzenli uykuya geçirecek yiyecekler...

Uykusuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? Uyku düzenini kolaylaştıran yiyecekler...

Uykusuzluk çok ciddi bir problemdir. Tüm gün koşuşturan insanlar için düzenli uykusuzluk en büyük işkencelerden biri olabilir. Uyuyamamanızın sebebi belkide beslenme şeklidinizdir hiç düşündünüz mi? Sizi düzenli uykuya geçirecek yiyecekleri denemenizde fayda var! İşte o 5 yiyecek...

Muz

Muz yüksek bir magnezyum ve potasyum kaynağı olmasının dışında vücudumuza serotonin ve melatonin de salgılatıyor ve kaliteli bir gece uykusunun anahtarı oluyor. 

Yulaf ezmesi

Kahvaltı sofrasında görmeye alışık olduğumuz yulaf ezmesi kalsiyum, magnezyum ve potasyum içerdiğinden uyku öncesinde de iyi bir tercih haline geliyor. Ancak şekerle tüketmek yerine az miktarda meyve ile tüketmek daha sağlıklı olacaktır. 

Bitki çayları

Akşam saatlerinden sonra kefein tüketmek sağlıklı uykunun düşmanı. Ancak kafein içermeyen bitki çayları türüne göre hem yorgun bedeninizi gevşetecek hem de bebekler gibi rahat uyumanızı sağlayacak. 

Kiraz

Kiraz da doğal bir melatonin kaynağı ve bu daha hızlı uyumanıza yardımcı oluyor. Bir kase kadar kiraz hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de güvenilir bir uyku dostu. 

Miso çorbası

Japon mutfağına ait bu çorbanın içindeki miso maddesi vücuttaki melatonin üretimini arttıran amino asitler içeriyor. Melatoninse uykuya yardımcı olan doğal bir hormon. Bonus olarak sıcak çorba içinizi ısıtıp olası soğuk algınlığını da sizden uzak tutacaktır. 

Yorumlar