Vajina kokusu neden olur? Vajina kokusu nasıl giderilir?

Vajinal koku bakteri gelişimi gibi birtakım nedenlerden dolayı olabilir, işte kötü kokudan sizi kurtaracak doğal yöntemler!

Vajina kokusu neden olur? Vajina kokusu nasıl giderilir?

Kadınların zaman zaman karşılaştıkları kötü bir durumdur vajina kokuları. Çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşabilirler, eğer ciddi bir durum söz konusu değilse aşağıda hazırladığımız doğal yöntemlere başvurarak vajina kokusundan kurtulabilirsiniz!

Sarımsak

Sarımsak başlı başına bir eczanedir. Sarımsak, vajinal kokunun yanısıra vajinal enfeksiyonlar ile başa çıkmaya yardımcı olabilecek çok güçlü doğal bir antibiyotik türüdür.

Narenciye

Narenciye gıdalar, vajinal bölgedeki enfeksiyonların tedavisinde etkin olarak kullanılabilir ve kokuları önleyebilir. Yapısında yer alan C vitamini sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, güçlü antifungal hem de antiseptik özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağı alın ve su ile seyreltin. Sonrasında ise bölgeyi bu karışım ile durulayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi doğal bir anti-bakteriyeldir ve dolayısıyla aynı zamanda vajinal kokuya karşı mücadele için kullanılabilir. Aslında, elma sirkesi katılarak banyo yapılması vajinal kokulardan kurtulmanın en basit yollarından biridir. Bir küvet içine ılık su ve biraz elma sirkesi ekleyin.

Hint Bektaşi Üzümü

Amla olarak da bilinen Hint bektaşi üzümü de hoş olmayan vajinal kokulardan kurtulmak için kullanılabilir. Bu bitki, hem doğal bir kan temizleyici hem de organik bir temizleyici olmasından ötürü vajinal kokuya neden olan enfeksiyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

Yorumlar