Vejeteryan diyet nedir nasıl yapılır? Vetejeryan diyetle kilo vermek mümkün mü?

Vejeteryan diyet nedir, vejerteryan diyet programı nasıl olur? Sabri Ülker Vakfı 'Bilimi Bunu Konuşuyor' etkinliği vejeteryan diyetin detaylarını masaya yatırdı. İşte sonuçlar...

Vejeteryan diyet nedir nasıl yapılır? Vetejeryan diyetle kilo vermek mümkün mü?

Kamuoyunda yer alan konulardan bir tanesi de 'vejeteryan diyet' ve 'geleneksel diyet' tartışmaları. Vejeteryan diyetler geleneksel diyetlere oranla daha fazla kilo kaybına yol açabilir mi?

Bu tartışmalar üzerine Sabri Ülker Vakfı 'Bilimi Bunu Konuşuyor' platformu ile sağlık ve beslenmeyle ilgili gündemdeki konuları, bilimsel ve en güncel bilgileri tarafsız bir yorum ve anlaşılır bir dille kamuoyuyla paylaşarak gündeme taşıyor. Vakıf, son olarak gündemi meşgul eden konulardan biri olan vejetaryen diyetlerin zayıflamaya etkilerine dair iddiaları masaya yatırıyor.

Vejetaryen diyetlerin, et tüketimi kesildiği için yağ depolama mekanizmalarını değiştirerek yaklaşık iki kat daha fazla ağırlık kaybı sağladığı iddia ediliyor.

Bilimsel veriler bu konu hakkında, vejetaryen diyeti özel olarak tavsiye edilmiyor. Bununla birlikte Avrupa ülkelerinin yarısından fazlası, WHO’nun günde 400 gram sebze ve meyve tüketim tavsiyesini de karşılamıyor. Etler, yağ ve doymuş yağ içerirken WHO, şişmanlık ile mücadelede, yağlardan sağlanan enerjinin sınırlandırılmasını öneriyor.

Yorumlar