Vertigo nedir? Vertigo belirtileri nelerdir?

Ani bir hareketten sonra dünya etrafınızda dönmeye başlıyor ve sabit dururken anlık baş dönmeleri yaşıyorsanız dikkat! Vertigo çıkabilir.

Vertigo nedir? Vertigo belirtileri nelerdir?

Adını latince bir kelimeden alan ''dönmek'' olarak çevirilen bu rahatsızlık kişinin bir anda sabit dururken kişinin çevresinin etrafında dönüyormuş gibi hissetmesi durumunda olan hastalık değil bir semptomdur. 

İç kulak ve sinir sisteminde meydana gelen öteki hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır bu durumda bu sempton işitme ve balans gibi kulağın denge alanındaki bütün hastalıkları kapsamaktadır.

Vertigo'nun belirtileri arasında;

- Dengesizlik

-Göz kararmaları

-Sağa sola tutunarak yürüme

-Sersemlik hali

-Kalabalık mekanlarda insanların üstüne üstüne gelmesi

-Çabuk yorulma yer alamaktadır.

Aynı zamanda bu belirtiler farklı hastalıklar olarakta ortaya çıkabilmektedir. Fakat genel anlamda sarhoşluk hissi ve bayılacakmış gibi hisler vertigo belirtileri arasında yer almaktadır. Rahatsızlığın şiddetli bir hale gelmesi durumunda düşme ve düşme sonucu kalça, kol kırıkları gibi ciddi sorunlar da vertigo sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle söz konusu belirtilerin görülmesi durumunda doktora başvurmak ve rahatsızlığın tanısının koyulmasını sağlamak yerinde olacaktır. 

vertigo nedir

Yorumlar