Yemeği koklamak kilo aldırır mı?

Fazlalıklardan kurtulmak için çok çeşitli yöntemler deniyoruz. Kilo almamak için bir çok sevdiğimiz yemeklerden vazgeçiyoruz ama kokusundan asla!

Yemeği koklamak kilo aldırır mı?

Fazla kilolardan kurtulmak için çok çeşitli diyetler ve çözüm önerileri arıyoruz. Yeri geliyor kilo verme uğruna çok sevdiğimiz yemeklerden vazgeçip tadına hasret kalıyoruz ama kokusuna asla! Bir restoranın önünden geçerken veya apartmanda komşunuzun pişirdiği yemeğin kokusunu aldığınızda bir an durup ''Özlemişim be'' dediğimiz anlar hepimizin olmuştur. Peki geriye dönüp hiç ''Yemeği koklamak kilo aldırır mı?'' sorusunu hiç sordunuz mu kendinize...

Biz sizin için araştırdık. 

Yapılan araştırmalara göre Amerikalı bilim adamları, bu konu üzerine yaptığı araştırmalarda koku alma duyusunu kaybeden ve bu duyusu normal ve güçlendirilmiş olan fareler üzerinde yaptıkları deneyde, aynı miktarda yemek yemelerine rağmen koku duyusu olmayan farelerin daha az kilo aldığını saptanmış. Farelerin koku alma nöronlarını geçici olarak devre dışı bırakmak için gen terapisi yöntemini kullanan araştırmacılar, hayvanların kök hücrelerini almadan duyularını sadece geçici olarak kaybetmelerini ve 3 hafta sonra yeniden kazanmalarını sağladı. 

yemeğin kokusu kilo aldırır mı?

Araştırma kapsamında kullanılan tüm fare grupları aynı miktarda yağlı yiyecek yedi. Araştırma sonucunda, koku duyusu olmayan fare en fazla yüzde 10 kilo alırken normal koku duyusuna sahip fareler yüzde 100 kilo aldı. Koku duyusunu kaybetmiş farelerde obezite gibi metabolik bozukluklara yol açan insülin hassasiyeti ve glikoz tepkisi normal seyrederken, aynı şekilde koku duyusu olmayan glikoz intoleranslı obez farelerde normal glikoz toleransının geri kazanıldığı görüldü. Bu da demek oluyor ki bundan sonra komşunun kapısının önünden geçerken yemek kokusunu aldığınız an koşar adımlarla oradan uzaklaşmanız gerekiyor!

Yorumlar