Yemekten sonra şişkinliğe ne iyi gelir?

Yemek sonraları midemizde oluşan şişkinlikten rahatsız oluyorsanız ya da nefes almada sorun yaşıyorsanız bir kaç basit yöntem önerilerimiz var...

Yemekten sonra şişkinliğe ne iyi gelir?

 

Gün içerisinde ne yerseniz yiyin bizim sizlere ilk olarak verebileceğimiz en önemli tavsiye aşırıya kaçmayın! Her şeyde olduğu gibi yemek yemeninde fazlası zararlı olup sağlığınızı tehtid edecek sağlık problemlerinin oluşmasını sağlar aynı zamanda bir diğer husus ise yemeğinizi hızlı yemekten kaçının ve yemek esnasında yutmalı veya lifli gıdaların yanında sıvı tüketmekten vazgeçin...

yemek sonrasında oluşam hazımsızlığa iyi gelecek yöntemler

İlk olarak yemek sonrasında oluşan şişkinlik sizi rahatsız ediyorsa tavsiye edebileceğimiz şey kahve! Kahvenin en büyük özelliği hazımsızlığa iyi gelmesidir. Yemek sonrasında bir fincan kahve şişkinliğinize iyi gelecektir.

Bir diğer yemek sonrasında şişkinliğinize iyi gelecek önerimiz ise papatya çayı! Papatya çayının birçok şeye yararı vardır. Aynı zamanda sakinleştirme özelliği olan bu çay kaslarınızı rahatlatır ve midenize iyi gelir. Yemekten sonra kafein almam diyorsanız o zaman papatya çayı demleyebilirsiniz. Yemek sonrası sizi rahatsız eden şişkinliğinize iyi gelecek bir diğer çay da rezene çayıdır! Rezene çayı yediklerinizi kolay bir şeklide sindirmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda rezene çayı bir çok diyet listelerinin başında yer almaktadır.

yemek sonrası şişkinliklere iyi gelecek yöntemler

Geçmişten günümüze mide şişkinliği denince akla gelen ilk çaylardan biri de zencefil çayı! Fakat zencefil çayını tüketirken aşırıya kaçmamalısınız. Fazlası aynı zamanda hazımsızlığa neden olmaktadır, kaş yapayım derken göz çıkarmayın... Yemek sonrası şişkinliğinize iyi gelecek şeyler sadece çaylardan ibaret değil! Yoğurt içerdiği aktif kültür bakteriler sayesinde hem midenizi temizlemenize hemde çabucak sindirmenize yardımcı olacaktır.

 

 

 

Yorumlar