Hafta sonu kilo almamak için ne yapmalıyız?

Kilo vermek için diyet yapanların önündeki en büyük engel sanıyoruz ki hafta sonları... Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber'in önerileriyle bir strateji geliştirmek,vicdan azabımızı azaltacak.


Diyet yapanların en müzdarip olduğu konulardan biri de hafta sonu kaçamaklarıdır. Bütün hafta düzgün giden diyet programı hafta sonu birçok sebeple dengesizleşir. Geç kalkmak, kayan öğün saatleri, ara öğün atlamanın yanı sıra geniş kahvaltı sofraları, brunchlar, dışarıda yenen akşam yemekleri ve gün boyu süren atıştırmalar en sık rastlanan sebeplerdir.

İşte diyetinizi baltalayan hafta sonu kaçamaklarından kurtulmanın yolları...
11 1

Cuma akşamı yemeği: Eğer akşamı geceye, geceyi sabaha bağlamak gibi bir niyetiniz varsa akşam yemeği konusunda daha dikkatli davranmalısınız. Cuma gecesi alkollü içecek tüketecekseniz, akşam yemeğinde şeker içeren besinlerden uzak durmaya çalışın ve meyveyi abartmayın.

Aç karna kesinlikle alkol almayın, kan şekerinizin daha hızlı düşmesine yol açacak bu da gecenin sonunda dürüm, kokoreç, çorba gibi ertesi gün pişman olacağınız yiyecekleri tüketmenize sebep olacaktır.

Atlatabiliyorsanız alkol almak yerine şekersiz soğuk içecekleri veya sodayı tercih edin. Alkollü içecekler arasında en düşük kalorili olanının şarap olduğunu unutmayın. Alkollü içecekler vücutta sıvı kaybına neden olur, bu nedenle gece boyunca su içmeyi ihmal etmeyin.

Eğer alkol almayacaksanız, yemeğiniz bittikten en az yarım saat sonra bir porsiyon tatlıyı arkadaşınızla paylaşarak tüketebilirsiniz.
11 2

Cumartesi Öğle: Akşamdan kalma durumunuz devam ediyorsa, kahve içmek yerine ödem atma etkisi olan yeşil çayı tercih edin. Hafif bir kahvaltı ile güne başlayın ve maydanoz, tere, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere gün boyunca beslenmenizde yer açın.

Suyu unutmayın ve en az iki litre su tüketmeye özen gösterin. Cumartesi akşamı programınız da Cuma gecesi benzeri ise vicdan azabı çekmeden gecenin tadını çıkarmak için gün içerisinde egzersiz yapmaya çalışın.

Egzersize ayıracak vaktiniz yok ise, yarım saatlik orta tempolu bir yürüyüşte yaklaşık 200 kalori yakmanıza yardımcı olacaktır.

Cumartesi Akşam: Gün boyunca kaçırdığınızı düşündüğünüz yiyecek ve içecekleri yağa dönüşmeden yakma derdindeyseniz, bol bol dans edin ve gecenin galibi siz olun.
11 3

Pazar Brunch: Pazar gününün vazgeçilmezlerinden olan bruncha gidecekseniz öğlen yemeği ve ara öğünlerinizi gözden çıkarın. Tabağınızda mutlaka peynir ve yumurta gibi kaliteli protein kaynaklarına yer açın.

Bal, reçel ve çikolata kremasını gözünüze kestirdiyseniz kahvaltıdan sonra meyve tüketmemelisiniz. Şarküteri ürünlerinden nitrit ve nitrat içeren sosis, salam gibi yiyecekleri abartmadan tadımlık tüketmeye çalışın.

Tam tahıllı ekmekleri tercih etmeye özen gösterin. Patates, ekmek, pirinçli yiyecekler, müsli ve cornflakes’in aynı grup besinler olduğunu gözden kaçırmayın ve bunlar arasından sadece iki tanesini seçmeye odaklanın. Bol söğüş sebze ise tabağınızın yarısını doldurmalı.
11 4