Tüm kadın hastalıklarına bir çözüm var!

..



Kadınlar için cinsel sağlık konusu daha ciddi özen gerektirir. Yapmanız gereken tek şey vücudunuzun size zaman zaman hatırlattığı noktalara dikkat etmek... Örneğin vajinal kokunun sebebi nedir?
15 1

Kaşıntınız alerjik olabilir


Regl döneminizde vajina bölgenizde kaşıntı oluyor ve regl dönemi biter bitmez kaşıntı geçiyorsa, alerjik bir bünyeye sahip olabilirsiniz. Nottingham Şehir Hastanesi'nden Dr. David Nunns, Bu sorun genelde parfümlü petlerin kullanılmasından kaynaklanıyor; bu petler cilt yüzeyi hassas olan vajinayı rahatsız ediyor diyor. Aynı zamanda parfümlü duş sabunları ya da vajina için üretilmiş parfümlü duş şampuanlarıyla o bölgeyi yıkamak da aynı sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenle eğer böyle bir problem yaşıyorsanız bu tür ürünleri kullanmayı bırakın.

15 2

Akıntı, mantardan olmayabilir


Kadınların yarısından çoğu genital bir akıntıda, mantardan şüphelenir. Oysa başka nedenlerden dolayı da vajinada sorun yaşanabilir. Örneğin kadınların çoğu, çocuk yaşlardan itibaren Bakteriyel Vaginosis (BV) ile karşı karşıya kalabilir. Chelsfield Park Hastanesi`nden Jinekolog Prof. John Erian, Mantarla arasındaki fark akıntının şeklidir diyor. Mantarın sebep olduğu akıntı, daha ince ve pıhtılaşmış şekildedir. BV`de ise akıntı daha sıvıdır. BV, çoğunlukla balık gibi kokar ve çok kaşıntı yapmaz. Eğer BV tanısı konduysa antibiyotik kullanmalısınız. Özellikle bebek bekliyorsanız, çünkü BV erken doğuma neden olabilir.

15 3

Zor regl dönemi


Memorial Hastanesi doktorlarından Dr. Xiaobin Wang, stres yaşayan kadınların, diğerlerine oranla regl dönemini daha zor geçirdiğini belirtiyor. Çünkü stres prostaglandins (düz kasları uyarıcıdır. Vücudun çeşitli organ, doku ve salgılarında-prostat, akciğerler, beyin, meni, adet kanı) seviyesini artırır; bu da kramplara neden olur. Bu durumda yapmanız gereken adet döneminin ilk yarısında kendinizi stresten uzak tutmak olmalıdır.
15 4