Hamileler için tatil önerileri!

Hamileler tatilde nelere dikkat etmeli?


Gebeliğin erken dönemlerinde kanama ve düşük riski bulunanlarda seyahat etmek sakıncalıdır. İleriki dönemlerde ise suyun gelmesi, kanama olması, erken doğum kasılmalarının varlığı gibi durumlarda da seyahat etmek anne adayı ve bebeğin sağlığı açısından sakıncalıdır. Tatil planı yapılırken gebeliği takip eden doktorun onayı alınmalıdır. Genel olarak çok zorunlu olmadıkça son üç ay içinde tatile çıkmamak daha uygundur.

Eğer seyahata çıkmaya uygun bir hamilelik dönemindeyseniz, tatil sürenizce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.
7 1

Yolculuk sırasında


Seyahat sırasında rahat kıyafetler giyin ve sırtınıza mutlaka yastık koyun. Ayaklarınızı seyahat boyunca hareket ettirin. Bol sıvı almaya çalışın. Eğer seyahat enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu ülkeye yapılıyorsa gerekli tetkikleri ve aşıları yaptırmayı unutmayın.
7 2

Kalacağınız otelin yakınında hastane olsun


Bu konuda kesin bir kural olmamakla birlikte genelde temiz, mutfağı güvenilir tesislerin tercih edilmesinde yarar vardır. Ayrıca tesiste kısa sürede ulaşılabilecek bir doktor ve yakın çevrede gerekli donanıma ve personele sahip bir hastane olması avantajlıdır.
7 3

Havuz yerine denizi tercih edin


Gebelik sırasında yüzme sporu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların en başında temizliğinden emin olunmayan sulara girmemek geliyor. Bu nedenle çok fazla kişinin kullandığı havuzlar yerine denizi tercih etmekte fayda var. Gebelik öncesinde düzenli olarak yüzen kadınlar, daha önceki programlarına devam edebilirler. Ancak gebe kaldıktan sonra ilk kez denize girecekler biraz daha dikkatli olmak zorunda.

Gebeliğinin ilk üç ayında bulunanlar için günde 20 dakika yüzmek yeterli. İkinci üç aylık dönemde ise su eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Bu dönemde daha önceki yüzme alışkanlıkları aynen devam edebilir. Son dönemlerde ise yüzmede herhangi bir sakınca yok.

Özellikle sık sık kramp giren kadınlar boy hizasını geçmeyecek derinliklerde yüzmeli. Olası bir kramp durumunda yardım alabilmek için suya tek başına girmemeye de özen gösterilmeli.
7 4