Hamlet Makinesi

Hein Müller, Hamlet'e yaniden can veriyor... Hamlet Makinesi İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor!

Hamlet Makinesi

Heiner Müller’in yazdığı ‘’Hamlet Makinesi’’ adlı oyunun yönetmeni Ayşe Emel Mesci, çevirmeni Zehra Aksu Yılmazer,….. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde 10 Mayıs 2014 tarihinde prömiyer yapan oyunun yönetmen yardımcılığı Elif Nutku’ya dekor tasarımı Efter Tunç’a, giysi tasarımı Ayşegül Alev’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, müzik Oktay Temiz’e, dramaturji Ali Berktay’a ve Füsun Ataman Berke’ye aittir. Oyunun asistanları ise Yaşar Doğu Akol, Fatoş Ece Köroğlu’dur.

Oyunda rol alan sanatçılar; Hakan Meriçliler, Neriman Uğur, Yıldırım Gücük, Elif Nutku, Onur Serimer, Sema Kuray, Ayhan Anıl,Turgay Şeker, Görkem Koyuncu, Murat Kapu, Sedat Can Güvenç, Onur Serimer, Fatih Gençkal, Engin Ünal, Tunç Efe, Rami Çakır, Ozan Özcan, Koray Can Yanaşır, Deniz Özdemir, Dicle Doğan, Meral Aslan, Tuğba Begde, Nihal Usanmaz, Müge Çakır, Buket Orhan, İrem Yünsel, Özge Oktar, Ayşe Kemikoğlu, Fatoş Ece Köroğlu.

Yirminci yüzyıl tiyatro dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Heiner Müller: ‘’ Tarihte, ölmüş olan ölmemiştir…’’der. Belki de bu yüzden Shakespeare’in Hamlet’ini yeniden yaratır. Hamlet, tarihin bütün ağırlığı ve gerçekliğiyle, iktidarla, devrimlerle, kadına olan şiddetle ve de bütün olanlara kayıtsız kalan ‘insan’ ile en çok da kendiyle bir çatışma halindedir. Yani artık Hamlet yıkıntıların tam ortasında; bir kabusun içinde ya da bugündedir.

Oyun Tarihleri: Hamlet Makinesi 1-2-3-5-7-9-11-14-16 ve 18 Ekim tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi’nde.          

Yorumlar