Hastalığa yakalanmamanın 10 yolu!

Hastalığa daha az yakalanan ve hafif hastalık dönemi geçiren insanların verdiği 10 sır!


Bazı insanlar hastalıklarını hafif nezle şeklinde atlatırken bazıları da çok ağrılı, ateşli ve acılı bir hastalık süreci geçiriyor.

Bilimsel araştırmalar ve yüzyıllara rağmen doktorlar hala bize kesin olarak nasıl hasta olmayacağımızı söyleyemiyor.

Bu haberde etkilerine şaşıracağınız 10 tane sağlık alışkanlığı var. Bu sayede daha sağlıklı yaşayıp, hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Bakın sağlıklı insanlar kendilerine nasıl bir hayat tarzı belirlemiş…
12 1

B6, folik asit, biotin, tiamin, riboflavin dahil her gün B vitaminlerini almaya özen gösterin. Çünkü bu vitaminlerin eksikliği vücuttaki karbonhidrat, yağ ve proteinlerin metabolize edilmesini engeller.

Sağlıklı saç, cilt, sinirler, kan hücreleri, hormon üreten bazı bezlerin gelişmesi ve bağışıklık siteminin kuvvetlenmesi için B vitaminleri oldukça önemli.

Ayrıca B vitaminleri antikolar ve beyaz kan hücrelerinin gelişmesine de yardımcı olur.
12 2

Hastalıklara az yakalanan insanların daha az yemek yediği ve dengeli beslendiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmış bir gerçek.

Kardiyovasküler hastalık, diyabet ve alzheimer gibi yaşla alakalı olan sağlık sorunlarının ortaya çıkma riskini azaltmanız için kalori kıstlamasına gitmeniz gerekiyor.

Kalori kısıtlaması diyetinin çok kolay olduğunu bilmelisiniz. İşe basit şeker ve unlu gıdaları hayatınızdan çıkarmakla başlayın. Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler başta olmak üzere tüm sebzeleri yemeklerinizde kullanmayı tercih edin.
12 3

Araştırmalara göre stres bağışıklık sistemine, kalbe zarar verip, tüberüiloz ve bakteriyel enfeksiyonlara yakalanma oranını da yükseltiyor.

Uzmanlar bu sebeple gevşeme ve stresten arınma yöntemlerini öğrenmenizin önemli olduğunu vurguluyor.

Amerikan Psikoloji Derneği'nin yaptığı incelemelerde stres 9. ve 12. sınıfa giden çocuklar arasında üst solunum yolları hastalıklarına neden oluyor.

Yapacağınız egzersizler stresten korunmanıza yardımcı olabilecek en iyi yöntemlerden biri. Düzenli yürüyüşler gerginliğinizin azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra sebze ve meyve ağırlıklı sağlıklı bir diyet ve tabii ki olmazsa olmaz kahkahalar sizi stresten korur.
12 4