Havadaki zehirlerden koruyan besinler!

Vücudumuzu temizleyen toksinsavarlarla sağlık buluyoruz...


Dünyada oksijen oranı maalesef giderek azalıyor. Egsoz, toz ve kire boğulmuş havayı soluyarak vücudumuzu kirletiyoruz. Yalnızca hava da değil, aldığımız ilaçlar, kimyasallar, stres ve daha birçok etken aslında toksin kaynağı…

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, tüm bu olumsuzluklardan kendimizi korumamız için neler yememiz gerektiğini anlattı.
11 1

Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.

Semizotunda ki asıl mucize; enerji değeri, çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması.

Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.
11 2

Semizotu, omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.

Mükemmel bir A vitamini kaynağı olan semizotu, yeşil yapraklı sebzeler arasında en değerli olanıdır. A vitamini, bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitaminini önemli işlevleri arasında; sağlıklı mukus zarının ve cilt bakımı için de gereklidir.

Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.
11 3

Bahar mevsiminin enerji içermeyen en güçlü toksinsavar yiyeceği; semizotudur. Bahar mevsiminde semizotunu her gün her öğünde tüketmeye özen göstermeliyiz.

Çiğ semizotunu; çeşit çeşit salatasını yapabilir, söğüş olarak tüketebilirsiniz ya da yoğurtla karıştırıp tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da yemeğini pişirebilirsiniz.
11 4