Hayatın her dakikasından zevk alın!

Psikoloji profesörleri Fred Bryant ve Joseph Veroff tavsiyeleriyle hayattan keyif almamıza yardımcı oluyor!


Chicago Loyola Üniversitesi Psikoloji profesörü Fred Bryant ve Michigan Üniversitesi Psikoloji profesörü Joseph Veroff bizlere hayatımızın her dakikasından nasıl keyif alacağımızı anlatıyor!

Eğer hayattan aldığınız mutluluğu ve kişisel gelişiminizi arttırmak istiyorsanız, hayatın her dakikasından nasıl zevk alacağınızı bilmek size yardımcı olabilir.

Herşeyin hızla değiştiği bu dünyada yaşarken, küçücük bir an hayatımızın tümünü etkileyecek güce sahip olabiliyor.

Hayatımız boyunca toplantı saatine yetişmeye, otobüsü kaçırmamaya, işe vaktinde gitmeye çabalıyoruz. O kadar meşgulüz ki, ancak geriye dönüp baktığımızda geçirdiğimiz güzel vakitlerin değerini anlayabiliyoruz.

8 1

Anın tadını çıkarmak için o anı gerçekten yaşamalısınız. Tam olarak bulunduğunuz ana kendinizi verin. Bilinçli düşüncelerinizden kurtulun ve o anda deneyimlemekte olduğunuz pozitif duygulara odaklanın.

Teknolojinin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Cep telefonunuzu, bilgisayarınızı ya da tabletinizi kapatın ve yalnızca şu anda ve burada olmaya odaklanın.

Pozitif psikoloji çalışmaları insanların zamanı ve mekanı unutup kendilerini bir işe ya da göreve kaptırdıkları zaman, yaptıkları işten keyif aldıklarını ve kendilerini sevdiklerini ortaya koyuyor.
8 2

Muhteşem bir şey yaşadığınız zaman kendinizi iyi hissediyorsanız bunu başkalarıyla paylaşın.

Yediğiniz lezzetli bir tatlı ya da izlediğiniz etkileyici bir film gibi birşeyler hakkında güzel şeyler düşünüyorsanız bunu bir arkadaşınıza anlatın.

Yapılan çalışmalarda mutlu oldukları ve keyif aldıkları şeyleri başkalarıyla paylaşan bireylerin, keyif aldığı şeyleri başkalarıyla paylaşmayan bireylere göre daha mutlu bir hayat sürdükleri kanıtlanmış.

Mutluluğu paylaşmaktan daha muhteşem ne olabilir ki? Güzel bir deneyimi bir başkasına anlatmanın mutluluk seviyenizi yükselten bir etken olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmış.
8 3

Yapılan psikolojik çalışmalara göre, kendi başarısını kutlayan kişilerin elde ettikleri sonuçtan daha mutlu oldukları kanıtlanmış.

Bazı kültürlerde İnsanların kendi başarılarını kutlamaları hoş görülmez. Bu durum genellikle bireylerin elde ettikleri başarıyı küçümsemesine neden olur.

Fakat , her fırsat bulduğunuzda Fred Bryant'ın da söylediği gibi kendi sırtınızı sıvazlayıp , başardığınız şey için kendinizi tebrik etmelisiniz. Çok çalışıp başardığınız şeylerin mükafaatını almaktan utanmayın.

Başarınızdan dolayı kendinizi güzel bir yemekle, pahallı bir çantayla ya da rahatlatıcı bir spa seansıyla ödüllendirebilirsiniz.

Yalnızca bunu hakettiğinizi ve başarılarınıza yenilerini ekleyeceğinizi unutmayın!
8 4