Hem şişman hem fit olabilir misiniz?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre insanların ne kadar fit olduğunu dış görünüşüne bakıp söylemek oldukça yanlış! Fazla kilolu kişiler de bir sporcu kadar fit olabilir!


Spor salonuna gittiğinizde düzenli egzersiz yapmasına rağmen hala fazla kilosu olan kadınlar görmek mümkün.

Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyatlarında 8 defa altın madalya kazanan Avustralya'lı yüzücü Leisel jones'u ülkesini temsil edemeyecek kadar şişman olduğunu söyleyen eleştiri sesleri yükseldi.

Olimpiyatlara katılan kadınların fazla kilolarına odaklanan haberler karşısında bu sporcuların fazladan birkaç kilosu olması hepimizi şaşırttı. Peki fazla kilolu kişiler profesyonel sporcular kadar kadar aktif olabilir mi?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre fazla kilolu veya obez olmak kimsenin ne kadar fit olduğunu göstermez.
14 1

Ulusal Kanser Vakfı tarafından 2012 yılında yapılan bir araştırma obezlerin normal kilolu kişilere göre daha uzun yaşayabildiği ortaya çıktı.

Avrupa Sağlık Dergisi tarafından yayınlanan başka bir çalışmada ise kilolu kişilerin sağlıklı bir metabolizmaya sahip olabileceği gözlemlendi

Profesör Glenn Gaesser,bu araştırmalardan yola çıkarak fazla kilolu olsun ya da olmasın, düzenli olarak egzersiz yapan vücutların sağlıklı olduğunu söylüyor. Gaesser'e göre bu araştırmanın amacı düzenli spor yapan kişilerin sağlıklı olup olmadığını anlaması için tartıya çıkmasına gerek olmadığını anlatmak.
14 2

Düzenli egzersiz yapmanın bu kadar etkili bir ilaç olmasının birçok nedeni var!

Kaslar vücutta bulunan şekeri en çok tüketen mekanizma olduğu için, artan kas kütlesi sayesinde kana karışan şeker miktarı azalır ve diyabet hastalığı önlenir.

Düzenli fiziksel aktivite kardiyo vasküler sistemde iltihaplanma oluşumunu engeller ve hormon salgılanmasını düzene sokar. Böylece kaslara ve organlara kan akışı daha kolay sağlanırken ölümcül pıhtılaşma da engellenmiş olur.
14 3

Haftada 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmak ve beslenme düzenindeki sağlıklı değişiklikler böbreklerin yağlanmasını önlüyor.

Ve yapılan araştırmalar sonucunda spor yapan fazla kilolu ve obez kişilerin, hareketli yaşam stilinin faydalarını göreceği ve metabolizma sağlıklarını arttırarak tartıdaki kolilarına takılmadan sağlıkla yaşayabileceği ortaya koyuluyor.
14 4