Her çiftin seks hakkında konuşması gereken 7 konu!

Daha sağlam, sağlıklı bir ilişki ve seks hayatı için partnerinizle bu 7 konu hakkında mutlaka konuşmalısınız! İşte ilişkiniz için önemli seks konuları!


Seks hayatınızda bir problem yaşamıyor, partnerinize karşı hala aynı tutkuyu besliyor olsanız da yine de, ilişkinizle ve seks hayatınızla ilgili konulardan bahsetmeniz gerekiyor.

“Crucial Conversations” kitabının yazarı Joseph Grenny, zorlu konuları konuşmaktan kaçınmayan ve yatakta sağlıklı iletişim kuran çiftlerin, zorlayıcı konuları konumaktan kaçınan çiftlere göre 10 kat daha mutlu bir birlikteliğe sahip olduklarını söylüyor.

Grenny, ilişki ve seks hayatıyla ilgili önemli birkaç konu başlığı üzerine konuşmanın ilişkinin ne kadar süreceğini ve gücünü büyük bir ölçüde etkilediğini savunuyor.

İşte daha tatmin edici ve mutlu bir seks hayatı için çift olara konuşmanız geren 7 konu başlığı!
9 1

Yatakta seks hayatınıza biraz renk katmak isterken deneyeceğiniz şeyleri önceden konuşmak hem sizin hem de partneriniz için daha iyi olabilir.

Seks sırasında çok konuşmadan yeni şeyler denemek zevkli ve heyecanlı olsa da istenmeyen bir durum ortaya çıkması da mümkün.

Seksolog Carol Queen, çiftlere seks deneyimlerinde kullanacakları bir güvenlik parolası belirlemelerini tavsiye ediyor. Böylece seks sırasında istemediğiniz bir durum olduğunda bu parolayı söylediğinizde durabilirsiniz.
9 2

Seks hayatının belirli kalıplar içine girmesi gerçekten çok kolay. Özellikle de az cinsel bilgiye sahip ya da “Normal” seks hakkında katı düşüncelere sahip olan çiftler için erotik düşüncelerden kaçınmayı tercih ediyor.

Eğer seks hayatını bir kısır döngüye girdiyse, partnerinizle konuşarak bu sorununuzu çözebilirsiniz. Akıllı telefonlar için hazırlnan seks uygulmalarından yararlanabilir ya da uzmanların yazdığı seks kitaplarından fadalanabilirsiniz.

Seks hayatıda tek düzelikten ancak partnerinizle karşılıklı konuşarak sıyrılabilirsiniz.
9 3

Cinsel işlev bozuklukları parterinizle mutlaka yüzleşmeniz gereken bir konudur. Bu konudan kaynaklan yanlış anlaşılmalar her iki taraf için de kırıcı olabilir.

Genellikle erkekler bu konuda konuşmaktan pek hoşlanmasalar da seks uzmanı Joel D.Block, partnerinize yaklaşmanın harika bir yolunu öneriyor.

Erkekler yataktayken bu konulardan konuşmayı sevmediği için ondan sizi tatmin etmesini istemelisiniz. Partnerinize ön sevişmeyi biraz daha uzatmak istediğinizi ya da daha yumuşak dokunuşlardan hoşlandığınızı söyleyin.

Eğer cinsel işlev problemleri sürekli olarak tekrarlanıyorsa sorunun çözümünü yatak odasının dışında aramalısınız.
9 4