Her cilt tipi için patlıcan maskesi

Tüm cilt tiplerine uygun patlıcan maskesiyle; yüzünüz mikroplardan arınacak, cildiniz ihtiyacı olan nem oranını alacak ve canlılık kazanacak.

Her cilt tipi için patlıcan maskesi

Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor.

Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebiliyor. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.

Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde kirli havaya, sert rüzgarlara ve sigara dumanına maruz kalan cilde maske uygulamak çok yararlı. Çünkü maskeler, cilde derinlemesine etki ediyor. Maskeyi cildinizin durumuna göre haftada bir veya 15 günde bir uygulayabilirsiniz.

Patlıcan maskesini yağlı, kuru ve karma ciltlere uygulayabilirsiniz. Cildinizin nefes aldığını ve parladığını hissedeceksiniz.

Patlıcan maskesini yapmak için ihtiyacımız olacak malzemeler

Yarım patlıcan
2 bardak su
Kaymak
1 diş sarımsak

Peki maskemizi nasıl yapıyoruz?

Patlıcanı dilimleyin ve suda kaynatın. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirin ve kaymak katılarak krem haline gelinceye kadar karıştırın. Bu karışım iki ay boyunca her gün uygulanmalıdır.

Tendeki mikropları arındırmada, yüze canlı bir görünüm kazandırmada ve cildinizi nemlendirmede etkindir.

Yorumlar