Her gün yaptığımız saç bakım hataları!

Saçımıza bakım yapmak isterken daha çok zarar mı veriyoruz? Farkında olmadan yaptığınız yanlış uygulamalar saçınızı yıpratmasın...


Şampuan reklamlarındaki ışıltılı ve sağlıklı saçlar güzellik dünyasının göz bebeği. Birçok kadın sağlıklı saçlara sahip olabilmek için her yolu deniyor.

Birçok saç bakım ürünü, spreyi ve kuaförlerde yapılan saç bakımlarından bahsediyoruz fakat acaba saçımızı güzelleştirmek isterken farkında olmadan ona zarar veriyor muyuz?

Zararlı olduğunu bildiğimiz alışkanlıklardan uzak durmaya çalışsak da saçımıza faydalı olacağını düşündüğümüz ama aslında hiç de masum olmayan alışkanlıklarımız saçlarımıza zarar veriyor. İşte onlardan birkaçı...
8 1

Açıklığa kavuşturmamız gereken bir konu ise saçınızın sağlıklı görünmesinin aslında vücudunuzun da sağlıklı olmasına bağlı olduğu. Saçlarınız vücudunuzun bağımsız bir parçası değildir.

Sağlıksız beslendiğinide, yeterli su içmediğinizde, uyku düzeniniz yoksa ve aşırı stres altındaysanız, saçlarınız güçsüzleşir ve mat bir hal alır. Saçlarınız elektrikli saç şekillendiricilerin ısısıyla daha da cansız ve kötü bir görünüme bürünür.

Bu durumu düzeltmek için önce hayatınızı düzene sokup, sağlıklı bir beslenme planı oturtmalısınız. Fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişler tüketmek saçlarınıza iyi gelecektir.

8 2

Artık büyüdünüz ve kocaman bir kadın oldunuz, anneniz de başınızda saçınızı kurutmanız için beklemediğine göre havluyla saçlarınızı ovuşturmanıza luzum yok değil mi?

Saçlarınız ipek gibidir. Sert havlularla saçlarınızın tüm nemini alırken, yaptığınız sert hareketlerle de saçlarınıza zarar verirsiniz.

Saçlarınızdaki ıslaklığı havluyla kurulamak için kendinize koton veya mikrofiber bir saç havlusu edinin. Saçlarınızı yumuşak hareketlerle iki katman arasına alarak yavaşça ovun. Ya da sadece saçınızı havluyla sarıp öylece bekleyebilirsiniz.
8 3

Bir çoğumuz sabah evden aceleyle çıkmaya çabalarken saçlarımızı taramak yerine adeta yoluyoruz. Elimizdeki fırçaya baktığımızda aşağı doğru süzülen saç öbekleri bizi üzse de yapacak bir şeyimiz olmadığını düşünüyoruz.

Üstelik ıslak saçlarımızı vahşice tararken saçlarımıza daha çok zarar verdiğimizin farkında değiliz. Özellikle uzun saçlarda oluşan ve açılmamakta ısrar eden düğümleri elimizdeki fırçanın sert darbeleriyle açmaya çalışmak yerine öncelikle bir saç kremini saçlarımıza sürümeliyiz. Uçlara doğru uygulayacağınız saç kremi saçınızın daha kolay taran masına yardımcı olur.
8 4