Her kadının bilmesi gereken makyaj teknikleri!

Her kadının bilmesi gereken bu makyaj teknikleriyle kusursuz bir görünüme sahip olmak şans değil...


Andrew Sotomayor, 10 yıldan fazla bir süredir kırmızı halıda gördüğümüz ünlü aktristlerin ve podyumlarda izlediğimiz modellerin makyajlarını yapıyor.

Ünlü makyaj artisti, karşılaştığı her kadının kendi başına nasıl makyaj yapması gerektiğini merak ettiğini söylüyor.

İşte bu yüzden Sotomayor, hem yanlış makyajlar nedeniyle kötü bir görüntüye maruz kalmamamız hem de işimizi kolaylaştırmamız için her kadının bilmesi gereken makyaj tekniklerini listelemiş. Gelin o listeye birlikte göz atalım...
12 1

Fırça yardımıyla fondöten uygularken, fırçanızı en ucundan tutmaya çalışın. Fırçayı kontrol etmekte ilk başlarda zorlanabilirsiniz ancak bu yöntemle makyaj daha doğal ve yumuşak bir görünüm sağlıyor.

Bonus ipucu: Transparan bir görünüm için likit fondöteninizi 1 kez, orta derecede bir görünüm için 2 kez sıkmanız yeterli!
12 2

Toz pudralar incelikleriyle cildinizdeki parlamayı ve kusurlarınızı kapamada yardımcı olur.

Mükemmeli yakalamak için T bölgenize büyük bir fırçayla, daha ayrıntılı bir yer olan göz çevresı etrafına da küçük fırçayla uygulamanız gerekiyor. Bu sayede cildiniz oldukça pürüzsüz bir hal alır.
12 3

Makyajda yapılan en büyük hatalardan biri de çok fazla kapatıcı kullanmak.

Doğru olan az miktarda kapatıcıyla buruna yakın olan bölgenizden başlayarak gözlerin altına ince bir katman halinde kapatıcı uygulamak. Bu hareketi işaret parmağı veya kapatıcı fırçalarıyla yapabilirsiniz.
12 4