Her mutfakta bulunması gereken 7 yiyecek!

Sıklıkla tüketmemiz gereken sağlıklı ve diyet dostu yiyecekleri tanıyalım, faydalarını öğrenelim!


Cipsler ve kurabiyelerle dolu bir mutfak, ne sağlıklı olmanıza ne de kilo vermenize izin verir. Mutfağınızı akıllı seçimlerle donattığınızda vücudunuz size teşekkür edecek.

İşte mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 7 yiyecek…
9 1

Salatalarınızdan çorbalarınıza kadar her yemeğinizin üzerine bu yapraklardan biraz serpmeniz gerekiyor. Tadını pek fazla almasanız bile demir, magnezyum, A ve K vitamini zengini bu besinin sağlığını vücudunuz hissedecek.

Unutmayın bir fincan ıspanak günlük lif ihtiyacının %20'sini karşılar. Ispanaktaki lifler hazımsızlığı giderir, sindirimde etkili rol oynar.
9 2

Fındıksı bir tada sahip olan chia tohumunun bir kaşığı, bir kâse yulaf ezmesi kadar lif içeriyor. Bunun yanı sıra, kemikleri yapılandıran kalsiyum ve kalp sağlığını destekleyen Omega-3 yağ asitleriyle dolu.

Kahvaltılık gevreklere, smoothielere, salatalara ve çorbalara ekleyebilir, yoğun muhallebilere ve wokta yaptığınız sotelere ilave edebilirsiniz. Aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.
9 3

Yoğurt, daha uzun süre tok hissetmeyi sağlıyor ve yenilen yemek daha fazla tatmin ediyor. Yoğurt yiyenler, daha fazla kilo vermekle birlikte, kaslarını korumayı başarıyorlar. Bu da demek oluyor ki, vücutlarındaki fazla yağları erittikleri için zayıflıyorlar. Hatta yağların çoğu, en zor inceldiği düşünülen karın bölgesinden gidiyor.

Bizim tavsiyemizse, yoğurdu evde kendiniz mayalamanız!
9 4