Hangi saatte yapılan egzersiz, neye iyi gelir?

Doğru bir şekilde planladığınızda egzersiz planlarınızdan daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.


Egzersiz yapmak için en uygun zaman nedir? Günün farklı saatlerinde spor yaptığınızda, vucüdunuz hepsine farklı tepkiler veriyor.

Spor programınızı belirlemek için uzmanlardan aldığımız tavsiyelere uyabilirsiniz. Bu tavsiyeler sadece güzel bir vücuda sahip olmanıza değil, hayatınızın çeşitli alanlarında da size yardımcı olacak.
6 1

Eğer kilo vermek ve forma girmek için spor yapıyorsanız kahvaltıdan önce egzersiz yapmanızı öneririz. Sabah kahvaltıdan önce yapacağınız küçük bir egzersiz siz güne başlamadan önce,vücudunuzun yağ yakma kapasitesini arttırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca aç karnına spor yaptığınız zaman vücudunuz harcayacağı enerjiyi karbonhidratlardan değil yağlardan alacaktır.
6 2

Eğer kendinizi çelimsiz buluyor ve kuvvetlenmek, direnç kazanmak için spor yapıyorsanız egzersizlerinizi mutlaka akşam yemeğinden sonra yapmalısınız.

Çünkü akşam saatlerine kadar yükselen vücut ısısı sizin yapacağınız egzersizlerin faydasını arttırır, kaslarınız yavaşça güçlenir, vücut kordinasyonunuz artar, kaslarınızdaki oksijen seviyesi akşam saatlerinde daha yüksek olur.

Bu küçük ayrıntılar çalışmalarınızın daha çabuk sonuç vermesini sağlar ve sizin motivasyonunuzu arttırır.
6 3

Eğer uyku probleminiz varsa yatağa gitmeden hemen önce egzersiz yapmanız uyumanıza yardımcı olacaktır.

Uyumadan önce çok ağır egzersizleri denemeyin, daha çok hızlı bir yoga seansı gibi uyku kalitenizi arttıracak egzersizlere yönelin. Bu yöntemle gereksiz uyku haplarından da kurtulmuş olacaksınız.
6 4