Hijyen hakkında şaşırtıcı 10 madde!

Temizlik alışkanlıklarına ne kadar dikkat ediyorsunuz? Hijyen ve temizlik hakkındaki bu 10 madde sizi oldukça şaşırtacak...


Daha çocuk yaşlarda öğrendiğimiz hijyen kuralları ilerleyen yaşlarda sezgisel bir hal alıyor.

Araştırmacılar sürekli olarak en tehlikeli mikropların nelerden kaynaklanabileceğini araştırırken oldukça ilginç bilgilere ulaştı. Temizlik ve hijyenle ilgili aydınlatıcı bilgiler sayesinde daha bilinçli davranabilirsiniz.

İşte şaşırtıcı 10 Hijyen gerçeği!
12 1

Antibakteriyel sabunun gerçekten işe yarayıp yaramadığını hiç düşündünüz mü? Yapılan araştırmalar doğrultusunda antibakteriyel temizleyicilerin sıradan beyaz sabun kadar etkili temizlik sağlamadığını ortaya koyuyor. Antibakteriyel sabunların içeriğinde bulunan triklosan adlı madde, bu sabunları kullanan kişilerin hormon dengesini bozabiliyor.
12 2

Yere bir yiyecek düşürdüğünüzde 5 saniye içinde yerden aldığınızda mikropların yiyeceğinize bulaşmadığını mı düşünüyorsunuz?

Kulaktan kulağa yayılan bu temizlik efsanesi kesinlikle doğru değil! Yapılan araştırmalar yere düşen yiyeceklerin üzerine, anında %99 oranında mikrop bulaştığını açıklıyor…
12 3

Biolog Rob Dunn ve ekibi, göbek deliğinde yaşan 2,300 çeşit bakteri olduğunu ve bu rakama yalnızca 60 kişiyle araştırma yaparak ulaştıklarını söylüyor.

Banyoya girdiğinizde göbek deliğinizi de yıkamayı ihmal etmeyin!
12 4