Hindi pişirirken nelere dikkat etmeli?

Hem sağlıklı, hem lezzetli hem de diyet dostu olmasının yanı sıra hindi etinin bir özelliği daha var; sanılanın aksine hindiyi pişirmek aslında çok kolay! Yalnızca mükemmel lezzet için dikkat etmek gereken bazı noktalar var!

Hindi pişirirken nelere dikkat etmeli?

Büyük hindiler düşük sıcaklıkta, yavaş ve uzun sürede pişirilmelidirlerç Daha küçük olanlar (5 kilonun altındakiler) daha yüksek sıcaklıkta pişirilebilir. Küçük olanları her 500 gram için 15 dakika hesap ederek 200 derece sıcaklıkta pişirin.

Büyük hindileri sıcaklığı 180 derece fırında, her 500 gram için 15 dakika pişirmelisiniz. Hatta 170 derece 25 dakika olarak bile pişirirseniz daha iyi olur. 

Derisinin yanmasını önlemek için göğüs kısmını folyoyla örtün ve pişirme süresinin bitimine 45 dakika kala folyoyu kaldırın.

Pişirme süresini, hindi, yemek saatinden 1 saat önce hazır olacak şekilde ayarlamanız iyi olur. Böylece daha fazla pişirmek gerekise ihtiyacınız olan süreye sahip olabilirsiniz.

Hindi piştiği zaman fırının kapağını açarak fırının soğumasını sağlayın ve sonra hindiyi servis tabağına alıp sıcak kalması için tekrar fırına koyun.

Yorumlar