Hızlı kilo verdiren kahvaltı önerileri

Kahvaltınızı bilim adamları hazırlıyor! İşte araştırmalar sonucunda ortaya çıkan ve hızlı kilo vermede etkili olan zayıflatıcı kahvaltı önerileri!


Eskiden diyet denilince akla "Ne kadar az yersem o kadar iyi" düşüncesi geliyordu. Zaman içinde bilimin de ilerlemesiyle bu doğru olmayan diyet düşüncesinden kurtulduk.

Fazla kilolardan kurtulmaya çalışırken sabah öğünlerine ağırlık vermek yapılacak en akıllıca şey!

Sağlam bir kahvaltı gün içinde midenizin kazınmasını, kendinizi halsiz ve yorgun hissetmenizi önler ve bu nedenle diyet yapanlar için kahvaltının ne şekilde yapıldığı önemli.

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, sabah öğünlerinize özen göstermelisiniz. Bilimin kanıtladığı , sıfır hatalı ve son derece lezzetli bu kahvaltı taktikleriyle hedeflerinize kısa zamanda ulaşın!
7 1

Büyük taneli kahvaltılık gevrekleri tercih edin!

Tahıl gevreklerinin ebatları kahvaltınız için önemli. Penn State Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, araştırmacılar tahıl gevreklerini incelemek için büyüklü küçüklü 4 farklı boyutta ineceleme yapıyor.

Çünkü gevrekler ufalanarak daha küçük parçalı hale getirildiğinde daha yoğun bir içeriğe sahip oluyor. Tahıl gevrekleri kaselere boşaltıldığında ise içerdikleri kaloriler daha az zannediliyor.

Bu bilgiye göre, kahvaltılık gevrek seçimlerimizde büyük taneli tahıl gevreklerini tercih etmeliyiz ve böylece hiçbir değişiklik fark etmeden daha az kalori tüketmeye başlayacağız.
7 2

Yulaf kepeği tüketin

Yulaf kepeğinin kahvaltıda yenecek en lezzetli yiyeceklerden biri olmadığını itiraf etmeliyiz fakat bu besin maddesi kahvaltıda tüketeceğiniz en akıllıca şey!

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre yulaf kepeğinin içindeki lifler daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor.

Yulaf keğeinin içerdiği yoğun lifler, gün boyunca açlık ve tatlı krizleri geçirmenizi önlerken midenizin kazınmasını da engelliyor.
7 3

Daha büyük porsiyonlar tüketin!

Kahvaltınızı daha büyük porsiyonlarda tüketin, bu daha çok kalori alacağınız anlamına gelebilir ama aynı zamanda kilo verme konusunda da oldukça etkili bir etken.

Yapılan bir araştırmada bir gruba 700 kalorilik kahvaltı , 500 kalorilik bir öğle yemeği ve 200 kalorilik akşam yemeği yedirilirken diğer gruba ise kahvaltıda 200 kalori, öğlen 500 kalori akşam ise 700 kalori değerindeki yemekler yedirilmiş.

12 hafta sonra kahvaltıda 700 kalorilik öğün tüketenler, diğer gruba göre 2,5 kat daha fazla kilo kaybına ulaşmış. Bunun nedeni ise vücut metabolizmasının sabah saatlerinde daha etkili olması.
7 4