Hormon düzeylerinin çekicilik üzerinde etkisi

Regl dönemimiz hormon düzeylerimizde farklılıklar gösteriyor. Bu dönem ne kadar ağrılı ve sancılı geçse de aslında bir kadının en çekici olduğu zaman...


Her kadın hormonlarından dolayı kararsızlıklar ve fikir değişikliklerini sık sık yaşar. Biz kadınların hormon düzeylerinin oldukça çılgın olduğunu söylememize gerek yok herhalde…

Peki bu dönemlerde biz kadınların bambaşka deneyimler de yaşadığını söylesek...
8 1

Ayda bir kez yaşadığınız regl dönemi hormon düzeyinde değişiklikler yaratıyor. Ağrılar, kramplar, şişkinlik gibi reaksiyonlar gösteren vücut, aslında sizin çekiciliğiniz üzerinde de etkili.

Bu hormon düzeyleri östrojeninizi kuvvetlendirirken, yakışıklı bir erkeği de o anki cazibenizden dolayı size doğru çekebilir.
8 2

Kadınların regl dönemi sırasında çeşitli hormonları yumurtlamayla beraber serbest kalır. Bu hormonlar luteinize edici hormonlar, östradiol ve progesteron olarak adlandırılır. Yıllarca süren araştırmalarda bu hormonların neden cazibe üzerinde etkili olduğu ve karşı cinse neden bu şekilde etki ettiği konusunda fikir birliğine varılmaya çalışılmıştır.

Cinsel Araştırma Dergisi’nde yayınlanan 2004 yılında yapılan bir çalışmaya göre, regl döneminde yumurtlamayı tetikleyen LH salınımı sayesinde kadında güçlü cinsel arzu ve fantezilerin oluştuğu ortaya çıktı. Yani LH salgılandığında kadınlarda cinsel düşünceler artıyor…

California Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada erkeklerin salgıladıkları estradiol hormonunun da kadınlara yüksek testosteronu ve seks ile bağlantılı bir algı durumu yarattığı ortaya çıktı. Araştırmacılar tükürük örnekleri de alınan 75 erkeğin fotoğrafını yan yana koyup, kadınlara hangisinin daha çekici olduğunu sordu. Seçim yapan kadınlar testesteron düzeyleri daha yüksek olan erkekleri seçti.
8 3

Kadınların yumurtlama döneminde eril kişilik özelliklere daha çok sahip olan erkekler, kadınlara daha cazip geliyor. Bazı bilim adamları bu durumu yumurtlama döneminde doğurganlığı en verimli hale gelen kadının içgüdüsel olarak daha maço erkekleri tercih etme ve arzulama eğiliminde olduğunu söylüyor.

New Mexico Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada kadınlara yarışan erkek videoları gösterildi, kadınlar bu videolardaki daha agresif ve kendilerinden emin olan erkekleri çekici bulduklarını söyledi.

Ancak, burada kısa süreli bir durum vardı, kadınlara uzun vadeli çekicilik sorulduğunda yumuşak kalpli erkekler daha çok puan aldı.
8 4