İftarda da ve sahurda da yenmeli!

Doymuş yağ ve kolesterol oranı daha düşük, kalp hastalıkları riskini azaltan ve tokluk hissi veren tavuk, oruç tutanlar için ideal!

İftarda da ve sahurda da yenmeli!

Uzmanlar, Ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tüketimini öneriyor.

Tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli.

İyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün sayısının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemeli.

Tavuk eti hem sahurda hem de iftarda tüketilebilir.

Derisiz tavuk eti, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir.

Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyor

İftar ve sahurda beslenme önerileri

Ramazan’da da sağlıklı beslenmek için dört ana besin grubundan karışık bir beslenme rejimi seçilmesi ve bir öğünde yiyeceklerin yaklaşık 2 saat içinde tüketilmesi önerilir.

Sahurda emilimi daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve daha fazla tokluk hissi oluşturan gıdalar tüketmeli.

İftarda ise ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorbalar, haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş et, tavuk veya hindi eti, sebze yemekleri, bol salata ve meyve yenilebilir.

tavuk-eti.jpg

Yorumlar