İlişkinizde iletişim sorunu olduğunu gösteren 7 işaret!

İlişkinizde yaşadığınız sorunların kaynağı iletişim eksikliği olabilir mi? İşte sorunlarınızın iletişim eksikliğinden kaynaklandığını gösteren 7 işaret!


İlişkinizde bir süredir problem yaşıyorsanız, sorunlarınızın iletişim eksikliğinden kaynaklandığını gösteren küçük sinyallere dikkat etmeniz gerekir.

Herkes hata yapabilir ve bu nedenle partnerinizle aranızdaki anlaşmazlıkları nasıl çözeceğinizi, ilişkinizde yapılan hataları nasıl telafi edeceğinizi öğrenmeniz gerekir.

İşte partnerinizle iletişim eksikliğiniz olduğunu gösteren 7 işaret!
9 1

Karşınızdaki kişiyi dinlememek ilişkide yapılan en büyük hatalardan biri.

Partneri her söz aldığında konuşmasını kesen biri iletişim kurduğu kişiye yanlış mesaj gönderir.

Dinleme becerinizi geliştirerek partneriniz konuşurken, onun sözünü kesmek yerine kendi fikirlerinizi belirtmek için sözünü bitirmesini bekleyin.
9 2

İletişim kurarken pasif agresif bir tavır sergilemek oldukça tehlikeli. Uzun vadede partnerinizle ilişkinizin kalıcılığını ve devamlılığını etkileyebilen bu pasif agresif tavır yerine kendinizi sağlıklı bir şekilde ifade etmeyi seçin.

Bir tartışma sırasında sinirlerinize hakim olduğunuzda kullandığınız sözcükleri partnerinizi incitmek yerine sorunlarınızı çözmek için kullanın.
9 3

Öfkenize çabuk yenik düşüyorsanız, bu partnerinizle iletişiminizi etkileyebilir.

Yenik düştüğünüz öfke duygularınızı net ifade etmenize engel olurken partnerinizin duygularını incitirsiniz.

Bunun dışında herkes kendi davranışlarından ve tepkilerinden sorumludur ve ilişkinizin iletişim sorunlarını çözmek için bu davranışı çözmeniz gerekir.
9 4