İlişkinizi kıyaslamamak için sebepler

İlişkimizde herşey iyi ya da kötü gitsin etrafımızdaki mutlu çiftlerle hep kendi ilişkimizi karşılaştırırız... Peki bu ne kadar doğru?



Herkes bir dönem kendi ilişkisiyle etrafındaki çiftlerin ilişkisini karşılaştırmıştır. Ne var ki, bu kıyaslama hiç bir zaman doğru değildir çünkü her ilişki güçlü ve zayıf yönleriyle tektir.

İlişkinizdeki bazı eksiklikleri kabul edin ve başka çiftlerle kıyaslama içine girmektense bu eksiklikleri düzeltmeye çalışın.

Çiftler en çok neden başka çiftlerle kendilerini karşılaştırıyor dersiniz? İşte yanıtları...
9 1


Bunun ilk sebebi karşıdan resmin tamamını göremiyor olmanız. Diğer ilişkileri gözlemlediğinizde sadece iyi şeyleri görürsünüz ve kendi ilişkinizin kötüye gittiğinden şüphe edersiniz.

Aslında gözlemleriniz çoğu kez sizi yanılgılara düşürür. Her ilişkide iyi kötü bir sürü şey vardır ancak akıllı çiftler bunu dışarıya yansıtmaz.
9 2


Başkalarıyla kendi ilişkinizi karşılaştırmak çok kolay düşülecek bir tuzaktır. İlişkinizi kıyaslamaya başladığınızda muhtemelen olumsuzluklara odaklanarak sürekli sevgilinize negatif duygular besleyeceksiniz.

Çevrenizdeki diğer ilişki yaşayan insanların partnerlerinin sürekli iyi yönlerini görüp kendi sevgilinize haksızlık etmeyin.
9 3


İlişkileri kıyaslamak kendi ilişkinizi zedeleyebilir. Aslında bu kural sadece ilişkilerde geçerli değildir. Başkasının eşyalarını kendi eşyalarınla kıyaslamaya başladığın an da içinde birçok negatif duygu uyanır.

İnsanların sevinçleri, mutlulukları, eşyaları sizin için asla bir kıyas konusu olmasın!
9 4