İlk görüşte aşk gerçekten mümkün mü?

Kötü tercihlerimizin sorumlusu bilnçaltımız olabilir...


Hemen herkesin isteği filmlerdeki gibi sevdiğiyle sonsuza dek beraber ve mutlu yaşamak. Oysa gerçek hayatta çok az ilişki bu şekilde yürüyor. Aslında sürekli kötü tercihler yapmamızın sorumlusu bilinçaltımız.

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, sağlam ve sürekli bir romantik ilişkiyi bulmanıza ve yaşamanıza yardımcı olacak, partner seçimi ve ilişki inşası ile ilgili yeni stratejileri sizler için kaleme aldı...
8 1

“Yalnızlar dünyasında en çok karşılaştığımız hata cinsel çekicilik ve gerçek aşkın birbirine karıştırılması eğilimidir. ‘Gerçek aşkı bulduğunuzda, onu anında tanırsınız’ şeklindeki yaygın inanışın aksine gerçek aslında hiç de öyle değil.

Hemen, o anda hissettiğiniz duygu genelde hiçbir şey değildir, sadece hormonların harekete geçmesidir ve gerçek aşkla genelde pek bir ilgisi yoktur.
8 2

Hepimiz, erkeklerin, kadın partnerlerini, sadece dış görünüşlerine bakarak tercih etmeye meyilli olduklarını biliriz. Erkekler dışarıda beraber takılırken, kadınları tamamen cinsel çekiciliğin çeşitli unsurlarına göre değerlendirdikleri daha da gözle görülür olur.

Mesela, bir erkek dışarıda takıldığı arkadaşlarına bir kadının zekasını ya da espri anlayışını beğendiğini söylese, genel varsayım kadının kesin çirkin olduğu yönündedir.
8 3

Eğer birçok partner arasından bir tane seçme imkanım varsa, neden en güzel ve çekici olanını seçmeyeyim? Sonuçta, kim çirkin bir sevgiliye sahip olmak ister ki?

Güzel ya da yakışıklı bir partnerin, fiziksel cazibesi daha az olan birine göre daha sadık ve sevgi dolu partner ve daha iyi bir sevgili olabilme ihtimali çok daha düşük.

Sebebi çok basit ve sağlam sosyolojik araştırmalara dayanıyor. Cinselliğin serbest yaşandığı toplumlarda, iyi bir görünüşe sahip erkek ve kadınlar istedikleri partnerle cinsel beraberlik kurabiliyorlar, bu partnerler de sırf yakışıklı ya da güzel oldukları için adeta onlara tapıyor.
8 4