Kendinizi baştan yaratmanın ilk adımı beslenme 

Daha formda bir vücut için sofranızda yapmanız gereken değişiklikleri Beslenme Uzmanı Nil Şahin Gürhan anlattı!


Sağlıklı beslenerek, formda bir vücuda ve zihne sahip olunabilinir, güzelliğinize güzellik katar, genç ve dinç kalabilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı beslenme, mental ve fiziksel performansı arttırarak, kendinizden memnun ve mutlu olmanızı sağlar.

Sofranızı değiştirmek, sizi değiştirir!


Sofranızda yapacağınız değişiklikler ile daha formda, daha sağlıklı ve daha aktif bir hayata merhaba demeniz oldukça kolay…

İşte yapmanız gerekenler…
11 1

Beyaz şeker, basit karbonhidrat türüdür. Besin kalitesi oldukça düşük olduğundan dolayı, boş enerji kaynağı olarak adlandırılır. Günlük enerji ihtiyacının kaliteli besin kaynaklarından karşılanması sağlık açısından daha olumlu olduğundan ötürü, beyaz şeker ve şekerli besin tüketiminin azaltılması uygundur. Bu hiç tatlı tüketmemek anlamına gelmiyor tabiî ki fakat tüketim miktarlarına dikkat edilmeli…
11 2

Glisemik indeks, bir besinin kan şekerini ne kadar ve ne hızda yükselttiği ile ilgili bir terimdir. Glisemik indeksi yüksek olan besinler kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşürürler.

Bu durumda, açlık hissinin artmasına neden olur. Bu nedenle, basit karbonhidratlar yerine öğünlerde kuru baklagil, sebze, ekmek, makarna gibi kompleks karbonhidratlar yeterli miktarda yer almalıdır.
11 3

Tereyağı, kaymak, kuyruk yağı gibi hayvansal kaynaklı yağlar, doymuş yağ kaynaklarıdır. Doymuş yağların kalp sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkiler araştırmalarca kanıtlanmıştır. Sofrada, doymuş yağ kaynakları yerine sıvıyağlar tercih edilmelidir.
11 4