Bugün kendimize pudra yapıyoruz!

...



Pudra, yüzünüze renk vermek, ciltteki kusurları ve parlamayı saklamak için kullanılan en temel makyaj malzemesi. Ancak içinde kimyasal bulunduran pudralar cildinize ağır gelebilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Kendi yaptığınız doğal pudralar ise cildinize zarar vermeden sizi daha da güzelleştirir.

Size vereceğimiz yapması çok kolay dört farklı pudrayı eski pudra kaplarınıza veya küçük bir kutuya koyarak istediğiniz zaman fırça ya da pudra süngeriyle yüzünüze uygulayabilirsiniz.
6 1


Yüzünüz için doğal ve kalıcı bir pudra yapmak istiyorsanız size gerekli ilk malzeme mısır nişastası. Bir yemek kaşığı bebek pudrasıyla bir yemek kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Pudranızın güzel kokmasını istiyorsanız bir iki damla aroma esansı da damlatabilirsiniz.
6 2


Birçok yüz bakım ürününde kullanılan yeşil kili doğal bir pudra yapmak için kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı mısır nişastasıyla bir yemek kaşığı yeşil kili karıştırarak siyah noktaları gizleyen ve gözeneklerin hava almasını sağlayan bir pudra yaratabilirsiniz.
6 3


Cildiniz renk verecek bir pudra yaratmak istiyorsanız mısır nişastasıyla kakao tozunu karıştırabilirsiniz. Karışımı kendi ten renginize uyacak şekilde kendiniz ayarlayabilirsiniz. Mısır nişastasının içine önce az miktar kakao tozunu ekleyin ve teninizde deneyin. İstediğiniz renge ulaşıncaya kadar ekleyin. Karışımın topak topak olmaması için iyice karıştırmaya dikkat edin.
6 4