İnsan vücudunun garip tepkileri!

Vücudumuzun bazı tepkilerini önemsemesek de her zaman neden kaynaklandıklarını merak etmişizdir. . İşte insan vücudunun soğan doğrarken ağlamak gibi garip tepkileri


Vücudumuzun garip tepkilerini ve bizi rahatsız etmeyen zararsız kusurlarını daha önce araştırdınız mı?

Örneğin kulakların büyümeye devam etmesi ya da ışıkların etrafında neden ışık halkaları gördüğünüz gibi sorular mutlaka aklınıza takılmış olmalı!

Sizler için vücudumuzun tuhaf kusurlarını ve nedenlerini araştırdık. Bu kusurlar bir hastalık belirtisi asla değil!

Ömrümüzün sonuna kadar birlikte yaşayacağımız kusurlarımızı araştırdık. Biraz bilgi sahibi olmak içimizi rahatlatabilir.
12 1

Ağlarken gülmeye başlamak vücudumuzun verdiği en tuhaf tepkilerden biri. Bu durumun nedenini uzmanlar da tam olarak çözebilmiş değil.

Ağlamak ve gülmek benzer psikolojik tepkilerdir. Her iki tepki de aşırı duygusal hassasiyet yaşadığımız dakikalarda ortaya çıkar.

Ağlama tepkisini genellikle üzgün olmakla bağdaştırsak da, göz yaşı dökmek çok daha karışık bir insani tepki. Acı, mutsuzluk ve aşırı mutluluk gibi birçok duygu göz yaşlarını tetikleyebiliyor.

Ağlamak o kadar da kötü bir şey değil. Göz yaşları ve kahkahalar, kortizol ve adrenalinin etkilerini yok ederek stresli bir günü atlatmanıza yardımcı oluyor.
12 2

Soğanı kesmeye başladığımızda onu oluşturan hücreleri parçalıyoruz. Sogan hücreleri, enzim içeren allinaz ve sülfid bileşiklerinden oluşan aminoasit içeren iki farklı bölümden oluşur.

Hücrelerin parçalanmasıyla ortaya çıkan ve bizim soğan kokusu adına verdiğimiz şey ise bu iki soğan gücresinin tepkimesinden ortaya çıkan sülfenik asittir.

Bu gaz gözümüze temas ettiğinde göz tahriş olur. Göz yaşları da yabancı maddeyle temas eden, tahriş olan gözü yenilemek ve temizlemek için salgılanır.

Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için, soğanı doğramadan önce buzlukta soğutabilirsiniz.
12 3

Üşüdüğümüz ya da korktuğumuz zaman tüylerimizin neden diken diken olduğunu biliyor musunuz?

Vücut tüylerimizin temelindeki minik kaslar birbirlerine etki ediyor ve uyarılan kaslar deri üzerinde kabarık bir şekil alıyor.

Çağlar önce insanların hala doğal kürkleri varken, tüylerin diken diken olmasının bir nedeni vardı. O çağlarda tüylerinizi kabartarak tüylerin arasındaki havayı sıkıştırarak izolasyon özelliği sağlayan bir hava katmanı yaratabilirdiniz.

Evrim insanların kürkünü üzerlerinden çıkardığından beri tüylerin ürpermesi pek dikkat çekici birşey değil, yalnızca üşümenin ya da korkunun bir göstergesi.
12 4