İrade gücü nasıl arttırılır?

En sevdiğiniz tatlı ikram edildiğinde iradenizi devreye sokamıyor musunuz? Peki birkaç küçük hileyle irade gücünüzün kuvvetlenmesi mümkün desek...



Fizyolojik ve psikolojik föktörler irade gücünü düşmesine veya yükselmesine sebep olabilir. İradeyi kontrol altında tutmakta her zaman fayda var.

Gerek kilo, gerek kalp hastalıkları için iradenizi güçlendirmeye çalışmalısınız. İradeyi kontrol altında tutabilmek için bizden size birkaç tüyo...
12 1


Uykunuz en az 7 saat olmalıdır.

Uykuyu sadece vücudunuzu dinlendiren bir eylem gibi düşünmeyin. Az uyku uyursanız iştahınızı düzenleyen hormonların daha az çalışmasına neden olursunuz.

Yorgun olduğunuzda ghrelin ( açlık - uyarıcı hormon ) ve leptin ( metabolizmayı düzenleyici hormon ) vücudun normal seyrine göre daha az çalışır. Eğer uyumazsanız aşırı yemek yeme isteği ve sağlıksz yiyeceklere eğilim bu zamanlarda oldukça artar.
12 2


Kendinizi iyi hissettiğinizde iradeniz artar.

Beden imajı ya da sağlığınızla ilgili kendinizi iyi hissettiğinizde irade gücünüz yükselir. İrade duygusal kaynaklarla çok bağlantılıdır ve mutlu hissettiğiniz zamanlarda sizinle iyi bir iş birliğine girer.

Uzmanlara göre insanlar en çok kızgın ve üzgün anlarında aşırı yemek tüketiyor.

Şimdi düşünün, sadece bir arkadaşınızla kavga ettiniz ya da çocuklarınıza sinirlendiniz diye diyetinizi bozmaya değer mi?
12 3


Regl dönemlerine dikkat!

Bu dönemde stres hormonları da oldukça çok çalıştığından sürekli karbonhidratlar, tatlılar ve yağlı yiyeceklerere doğru yöneliriz.

Regl döneminde her kadın kötü bir ruh haline girer ve sağlıksız gıdaların kendilerini daha iyi hissettireceğini düşünür.

Kadınlar, bu dönemde elinize çikolata aldığınızda gerçekten aç olup olmadığınızı kendinize sorun. Aç olmadığınız halde canınız istiyorsa, kendinizi limitleyin o kutu önünüzde durdukça hepsini yemek isteyeceksiniz. Bu yüzden nefsinizi köreltecek kadarını yiyip gerisini kaldırın hatta atın!
12 4