İş görüşmesinde yapılan 10 hata!

Poldy İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri Genel Müdürü Kadri Demir, iş görüşmesi aşamasında kişinin kendisini ifade etme ve tanıtma fırsatını iyi kullanması için ipuçları verdi.


Türkiye'nin ilk İK yazılımı sağlayıcısı Poldy'nin Genel Müdürü Kadri Demir, iş görüşmesi sürecinde yapılan en önemli 10 hatayı sıralayarak, bunlar yüzünden kaçırılan pek çok iş fırsatı olduğunu vurguladı.

İşte iş fırsatlarını işe girmeye çevirmek için yapılmaması gereken 10 hata...
12 1

İşyeri hakkında bilgi sahibi olmamak: Görüşme öncesi, görüşme yapacağınız işyeri hakkında araştırma yapmalısınız.

İşyeri hakkında edinebileceğiniz bilgi, ilk önce sizin o işyerini isteyip istemediğinizi konusunda fikrinizin oluşmasını sağlayacaktır.

Ayrıca görüşme sırasında "neden o işyerinde çalışmak istediğiniz" ile ilgili soru sorulur ise kendinizden daha emin cevap vermeniz için alt yapı hazırlamış olursunuz.
12 2

Görüşmeye geç kalmak: Çok önemli bir mazeretiniz yok ise görüşmeye geç kalmamalısınız. İnternette görüşmeye gideceğiniz şirketin web sitesinde kroki var ise gitmeden önce hangi yollardan ve hangi ulaşım araçları ile nasıl gideceğinizi öğreniniz.

Geç kalma ihtimalini de düşünerek görüşme saatinden 10-15 dakika öncesinde hazır bulununuz.
12 3

Uygun olmayan kıyafet ve dış görünüş: Görüşme sırasında karşı tarafta yaratacağınız İlk izlemin çok önemlidir.

Kılık, kıyafetiniz ve saçınız birbiri ile uyumlu olmasına özen gösteriniz. Profesyonel ve temiz bir kıyafet ile bakımlı bir görünüş tercih etmeniz sizin için artı sağlayacaktır.
12 4