İş hayatı yüzünden kilo almanın 9 nedeni!

İş hayat size para kazandırmak yerine kilo mu aldırıyor? İşte çalışma hayatında kilo alma nedenleri…


Kurumsal yaşamın basamaklarını hızla tırmanırken aynı hızlı yükselişi tartı üzerinde görmek pek kariyer hedefleriniz arasında yer almaz. 2013 yılında 3,000 çalışan üzerinde yapılan bir araştırmada anketi yanıtlayan kişilerin %41’inin mevcut işlerine başladıktan sonra kilo aldığı belirtildi.

Gerçek şu ki, kilo almanızın birçok sebebi olabilir. Dr. Katherine Tryon, kilo almanızın sebebinin diyetle, fiziksel aktiviteyle ve davranışlarla alakalı olduğunu söylüyor.

Sizler için iş hayatı ve kilo artışı arasındaki bağlantıyı araştırdık. İşte iş hayatında kilo almanıza neden olan etkenler…
11 1

İş hayatının kilo almaya sebep olmasının öncelikli nedeni saatlerce bir sandalyede oturmak ve fiziksel aktivite eksikliği.

Gün boyunca kısa yürüyüşler yaparak iş yerindeyken daha fazla kalori harcayabilisiniz. Öğle aralarında yakındaki bir spor salonuna gitmek ya da ofis içerisinde yapılan egzersizleri denemek faydalı olabilir.
11 2

Yapılan araştırmaya göre işe toplu taşıma aracıyla giden kişilerin arabayla gidenlere göre vücut kitle indekslerinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

İşe gidip geldiğiniz saatler kilonuzu etkileyebilir. Yolda geçirdiğiniz bu sürenin sağlıklı olmasını sağlayın.

Kısa mesafelerde vasıtaya binmek yerine yürümeyi tercih ederek daha hareketli bir yaşamı seçebilirsiniz.
11 3

Stresli iş yaşamı kortizol seviyenizi yükseltir ve şekerli ve yağlı yiyecekler yeme isteğinizi arttırır. Kortizol hormonu ayrıca vücudunuzun yağ depolamasını teşvik ederken bu yağların de karın bölgesinde toplanmasına neden olur.

Yağlı ve şekerli yiyecekler bir süre için sizi masa başında oyalasa da bir saat sonra kendinizi daha yorgun ve halsiz hissetmenize neden olacak. Bu atıştırmalıklar yerine protein tüketmeye çalışın.
11 4