İştahınızı etkileyen 7 şaşırtıcı şey!

Bazen pastaneden gelen muhteşem bir koku bazen kendinizi mutlu etmek için yediğiniz bir pasta... İşte iştahınızı etkileyecek ve diyetinize yardımcı olacak 7 şey!


Diyet fikrini zihnen kabul etmek için kendinizle verdiğiniz o büyük savaşı beş dakikada yerle bir eden şeyler mağazaların deneme kabinlerinden gülümseyerek çıkmanıza en büyük engel.

Alışveriş merkezinde bir tekno markete giderken pastane bölümünden gelen nefis tatlı kokuları yolunuzu değiştirmenize ve diyetinizi tarihin tozlu saylafalarına gömmenize neden olabilir.

Fakat bir aksiyon filmi izlemek iştahınızın tüm çabalarını boşa çıkarabilir. İştahınızı kabartan ve bastıran bu belirgin uyarıcılara ek olarak, kilo verme çabanızı etkileyen belirgin olmayan etkenler de mevcut.

Aşırı yemek yemenize neden olacak bu tehlikelerin farkına varın ve bu taktikleri kullanarak sağlıklı beslenme düzeninize sadık kalın!
9 1

En sevdiğiniz kokular kilo vermenizdeki en büyük destekçilerinizden biri olabilir!

Koku ve Tat Tedavi ve Araştımaları Vakfının Nöroloji departmanı direktörü Dr. Alan Hirsch, vanilya, muz, yeşil elma ve nane kokulu mumları koklamanın bu yiyeceklerinizi zaten yediğiniz yönünde beyninizi kandırabileceğini söylüyor.

"Kokular %90 tattır." diyen Hirsch, hoş kokuların atıştırma krizlerinizi bastırabileceğini söylüyor.
9 2

Eğer kendinizi müzikli bir restoranda aşırı yemek yerken bulduysanız, bu önünüzdeki yiyeceğin çok lezzetli olmasından ziyade arka fonda çalan müzikle alakalı olabilir.

2012 yılında hazırlanan bir psikoloji raporuna göre, araştırmacılar fastfood restoranlarında çalan yatıştırıcı müziklerin insanların% 18 daha fazla kalori almasında etkili olduğu açıklanmış.

"Konu müzik olunca bir parçayı ne kadar sevip sevmediğiniz önemlidir." diyen Joseph Cardillo, bir kişiyi sakinleştiren ritimlerin bir diğerini harekete geçirebileceğini söylüyor.

Cardillo'ya göre diyet yaptığınız dönemlerde, başarma istediğinize yönelik mesajlar veren parçaları dinlemenizi tavsiye ediyor.
9 3

Mavi rengin iştah bastıran bir renk olduğu herkesin bildiği birşey. Fakat yapılan son araştırmalara göre kırmızı bu konuda mavi renkten daha etkili.

2012 yılında Appetite dergisinde yayınlanan bir çalışmada, araştırmaya katılan kişilerin kırmızı etiketlli kupalardan daha az şey içerken, mavi etiketli kupaları daha çok kullandıkları ortaya çıkmış. Aynı şey atıştırmalıklar için de söz konusu.

Araştırma katılımcılarının mavi veya beyaz etiketli tabakklardan daha fazla atıştırmalık yerken kırmızı etiketli tabaklardan daha az atıştırmalık yediği saptanmış.

Araştırmacılar bunu kırmızı rengin bilinç altına verdiği "dur" sinyalinden kaynaklanabileceğini düşünüyor.
9 4