Kadın ve erkek arasında etkili iletişim sağlama

Kadın ve erkekler arasında en fazla yaşanan 7 iletişim sorunu ve çözümü...


İletişimsizlik! Bir ilişkide kadın ve erkekler arasında görülen en büyük sorunların başında geliyor.

Genellikle bir tarafın iyi niyetle yaptığı bir davranışı karşı tarafın yanlış anlamasıyla başlayan iletişimsizliklere günümüzde sıklıkla rastlanıyor. Kadın ve erkek arasındaki farklılıklardan oluşan bu sorunların ilişkinizi kötü etkilemesini önlemek aslında sizin elinizde!

Gelin partnerinizle aranızdaki iletişim sorununu beraber çözelim…
10 1

Partnerinizle konuşma yaparken konulara farklı açılardan yaklaşabilirsiniz. Bu zaten kadın ve erkeğin farklı kimyalarından dolayı oluşan bir durum.

Kadınlar her şeyi ayrıntılarıyla isterken, erkekler kısa ve bilginin direkt aktarıldığı konuşmaları tercih eder. Eğer bir erkeğe çok detay vermeye başlarsanız bir süre sonra erkek detaylarda boğulur ve ilgisi dağılır. Bu durum karşında sinir bozucu şeyler yaşamamak için konuşmalarınızı erkek arkadaşınıza karşı daha kısa ve öz yapabilirsiniz.
10 2

Erkek arkadaşınızın ona verdiğiniz ipuçlarıyla sonuca yaklaşmasını beklemek haksızlık olur. Belki en yakın kız arkadaşınız, anneniz veya kız kardeşiniz bu ipuçlarını yakalayabilir ama sevgilinizin pek yakalayabileceğini sanmıyoruz.

Erkekler doğası gereği direkt sonuçla ilgilenir. Bu yüzden istedğiniz şeyleri ona doğrudan söylemek aranızdaki ileşimi daha da kuvvetlendirir ve sizi sonuca ulaştırır.
10 3

Kadınlar için de, erkekler için de cinsellik konusu oldukça önemli. Eğer birbirinize karşı arzunuz azaldıysa bu aranızdaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor olabilir.

Erkek arkadaşınız tarafından arzulanmadığınızı hissettiğinizde sizi artık sevmediğini düşünmeniz saçma, bu durum çoğu zaman çiftlerin arasındaki iletişim sorunundan kaynaklı oluyor.

Eğer böyle bir durum sizin ilişkinizde de varsa yapabileceğiniz en iyi şey onunla bu durumu açık açık konuşmak ve çözüm bulmak olur.
10 4