Kadınlar ve erkekler arasındaki çifte standartlar!

Kadın ve erkek arasındaki çifte standartlar hem kadınların hem de erkeklerin omuzlarına ağır yükler yığıyor! İşte en yaygın çifte standart konuları...


Her ne kadar kadınlar ve erkekler eşittir desek de bazı noktalarda çifte standart uyguluyoruz.

Bazı kurallar ve prensipler hem kadınlar hem de erkekler için adil olmayan bir ortam yaratıyor. Bu eşitsizlik ortamında çiftler adil olmayan beklentilerle karşılaşıyor.

Cinsiyetler arası çifte standartlardan kaynaklanan bu adaletsiz beklentiler çoğu zaman partnerleri hırpalıyor ve ilişkilerine zarar veriyor. Çiftler yalnızca birlikte mutlu olmak için bir araya gelirken ayrımcılık ve çifte standartlar nedeniyle mutsuzluk bulutunun içine sürükleniyorlar.

Sizler için ilişkilere ve bireyle zarar veren ilişki çifte standartlarını araştırdık. İşte erkek ve kadın arasındaki en yaygın çiftte standartlar…
8 1

İlk çifte standardımızla ilişkinin daha en başında karşılaşıyoruz.

"İlk adımı erkekler atar" düşüncesi hem kadın hem de erkeklerin üzerinde oldukça büyük bir baskı oluşturuyor.

Bir türlü cesaretini toplayıp sevdiği kadına açılamayan erkekler "yeterince erkek" olamamakla suçlanıyor. Yalnızca duygusal oldukları ve reddedilmekten korktukları için erkeklere inanılmaz bir baskı uygulanıyor.

Bu çifte standart kadınlara uyarlandığında ise yine büyük bir baskıyla karşılaşıyoruz. Kadınlar için bu kural ilk adımı her zaman karşıdan beklemeleri konusunda oluyor.
8 2

Konu yaşam alanlarımız olunca bu kez hedefe kadınlar konuluyor.

Kadınlardan mucizevi bir şekilde hem çalışması hem eğitimini tamamlaması hem de temizlik ve ev işleriyle uğraşmak için zaman ayırması bekleniyor.

Her zaman temiz ve derli toplu olmak zorunda olan kadınların en ufak dağınıklığı bile hoş görüyle karşılanmıyor.

Erkekler ise dağınık ve kirli bir evde, istediği gibi oturma hakkına sahip.
8 3

Diğer çifte standart konusu ise karşı cinsle yapılan arkadaşlıklarda ortaya çıkıyor.

Erkekler sevgililerinin erkek arkadaşları olabileceğini ve onlarla arkadaşlık etmeye devam edebileceklerini kabul ediyor. Kadınlarsa, sevgililerinin yanında gördükleri bir kıza anında düşman kesiliyor.

Daha sosyal, sağlıklı ve daha mutlu ilişkiler yaşamak istiyorsanız kadın ve erkeklerin arkadaşlık edebileceğini kabullenmelisiniz.
8 4